Deel deze pagina:

Een sterke en medaillehongerige Matthias Casse trad op 28 augustus op het Wereldkampioenschap in Tokio strijdvaardig in het krijt met als einddoel het goud en een Wereldtitel aan zijn palmares toevoegen. Het werd net geen goud, maar toch mooi zilver. Een ijzersterke prestatie van de Antwerpenaar.

“Het was een vermoeiende dag en de tegenstanders waren niet de minste. Da’s wel logisch want je bent hier op het WK. Da’s nog wel wat anders dan een Grand Prix”, aldus Matthias. “De eerste kamp tegen de Chinees Zha liep wel wat stroef. Vanaf kamp twee tegen de Italiaan Esposito voelde ik mij wel in mijn element en begon het lekker te lopen.” De Tsjech Stancel en de Duitser Ressel volgden. En dan de halve finale tegen de Iraniër Mollaei, die hem op het vorige WK in Bakoe afstopte en op de 7de plaats deed belanden. “Ik ken Mollaei’s stijl goed. Ik heb er al enkele keren tegen gekampt. Hij werd in Bakoe toen Wereldkampioen. Hij is supergoed. We kennen elkaars technieken, dus ik was evenwel voorbereid op een lange slopende wedstrijd. Dan vond ik net een gaatje in de waza en nam ik zijn arm in de klem.” De vreugde was groot na de overwinning.

De finale wordt een titanentreffen: de Europese kampioen van 2018 tegen die van 2019. Matthias versus Sagi Muki (ISR). Geen onbekende van hem. In de vorige zes kampen tegen de Israëliër, won Matthias een keer. “Opnieuw heeft Muki bewezen dat hij de sterkste is. Hij heeft iedereen weggekegeld. Mijn kamp verliep wel goed tot ik een foutje maak en een waza-ari tegen krijg. Kleine foutjes op dit niveau worden onmiddellijk afgestraft. Vervolgens ben ik iets te gretig om persé te willen winnen met de bekende afloop als gevolg.”

Voor een topsporter als Matthias is goud de enige kleur. “Vandaag ben ik nog teleurgesteld dat ik naast het goud pakte. Morgen zal ik dat beter kunnen kaderen. Deze zilveren medaille gaat me pushen om het komende jaar nog harder naar de Spelen van 2020 toe te werken.”

“Matthias zal het even wel niet zo zien, maar hij heeft echt wel het zilver gewonnen. Met de maturiteit dat hij op de tatami staat, amper 22 in deze zware categorie en de sterkhouders die hij hier heeft verslagen dan denk ik dat we als federatie heel tevreden mogen zijn en heeft Matthias nogmaals bewezen dat hij een grote toekomst voor zich heeft”, aldus Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx.

 

Christian Pierre

Sponsors

Sponsors