Deel deze pagina:

Afgelopen weekend (27-29 oktober) ging in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten een IJF Grand Slam door. Dirk Van Tichelt (-73kg) en Matthias Casse (-81kg) maakten deel uit van de Belgische delegatie voor de VJF.

Matthias Casse, momenteel de nummer 10 in zijn categorie op de IJF-ranglijst, keerde huiswaarts met een zilveren plak. Als nummer 10 van de wereld en derde reekshoofd was Casse vrij in de eerste ronde. Vervolgens domineerde hij al zijn volgende kampen met heel aanvallend judo. Op die manier vloerde hij achtereenvolgens de Rus Stanislav Semenov (IJF 27), de Australiër Eoin Coughlan (IJF 30) en de Tsjech Jaromir Musil (IJF 48). In de halve finale volstond één aanval om de Iraanse wereldkampioen en nummer één van de wereld Saeid Mollaei tot opgave te dwingen. In de finale verloor de Antwerpse judoka nipt tegen de Israëliër Sagi Muki (IJF 16), die pas een waza-ari lukte in de golden score.

Dirk Van Tichelt (-73 kg) haalde het finaleblok niet. Zijn eerste drie duels eindigden allemaal met een golden score. Op die manier won hij eerst met ippon van de Portugees Jorge Fernandes (IJF 48) en vervolgens van de Armeniër Ferdinand Karapetian (IJF 14), regerend Europees kampioen. In de achtste finales echter, moest hij met waza-ari de zege laten aan het 19-jarige toptalent uit Kirgizië, Ishen Amanov, die in Abu Dhabi zijn debuut maakte op de IJF World Tour.

 

Sponsors

Sponsors