Deel deze pagina:

Een geslaagde campagne in Gdynia voor de U21-delegatie. Zo kan je de deelname van de VJF-atleten aan de EJU Cup in de Poolse havenstad Gdynia wel omschrijven. Immers, de delegatie stak tweemaal eremetaal op zak en een top 8-plaats.

De VJF-delegatie kende zaterdag 7 juli evenwel een moeilijke start. Hanne Noyen (-57kg) verloor haar eerste kamp tegen de Poolse Gesikowska. Ook Ward De Pelseneer (-60kg) verloor zijn eerste kamp tegen de Nederlander Verhorstert.

In de categorie -66kg keert Jonas Jacobs het tij en verslaat de Australiër Mott. Zijn teamgenoot Dries Ponnet (-66kg) moet echter zijn meerdere erkennen in de Wit-Rus Muzhaila. Jeroen Casse (-73kg) wint van Nash (GBR). Ook Pieter Vandyck (-81kg) en Karel Foubert (-90kg) winnen hun eerste kamp, respectievelijk tegen de Wit-Rus Salanenka en de Pool Bolimowski.

Amber Ryheul (-52kg) verslaat in haar eerste kamp de Nederlandse Buren en wordt zo winnaar van haar poule en plaatst zich rechtstreeks voor de halve finale. Ward De Pelseneer (-60kg) krijgt een tweede kans in de repechage, maar verliest in de herkansingen tegen Shoka (BLR). Jonas Jacobs (-66kg) verliest zijn tweede kamp tegen Khlopetskyi (UKR) en wordt ook opgevangen in de herkansingen, maar verliest daar tegen de Portugees Serra. Jeroen Casse (-73kg) blijft op dreef en wint zijn tweede kamp tegen Nikolic (AUS), vervolgens wint hij van de Fransman Riquin om uiteindelijk winnaar te worden van zijn poule. Ook hij plaatst zich voor de halve finale.

In de halve finale van de categorie -52kg wint Amber Ryheul van de Britse Piechota en gaat voor goud, maar verliest jammer genoeg haar laatste kamp tegen Coraline Marcus Tabellion (FRA). Een zilveren medaille wordt evenwel een mooie troostprijs.

In de halve finale van de categorie -73kg verliest Jeroen Casse tegen de Portugees Joao Fernando waardoor hij voor brons moet kampen tegen de Wit-Rus Kuliyeu die hij succesvol verslaat met Waza-ari. Brons dus voor Jeroen en een tweede medaille op zak voor de delegatie!

Op zondag 8 juli, de tweede dag van het toernooi, verliest Selina Delen (-63kg) haar eerste kamp tegen de Britse Boby. Vicky Verschaere (-78kg) wint haar eerste kamp tegen de Poolse Gaj, maar verliest haar tweede gevecht tegen de Duiste Schmid. Ze wordt evenwel opgevangen in de herkansingen, maar moet daar het onderspit delven tegen de Nederlandse Van Harselaar. Ze eindigt top acht van haar categorie. Pieter Vandyck (-81kg) en Karel Foubert (-90kg) bijten in het stof, respectievelijk tegen de Pool Drzymal en de Fransman Ait Mohamed Amer.

Aansluitend aan deze Europa Cup volgt een trainingsstage (9-11 juli) van de European Judo Union (EJU) waaraan de VJF-judoka’s zullen deelnemen.

“De inzet van onze judoka’s tijdens deze Europa Cup was zeer goed. Twee medailles en een top acht plaats is mooi. Iedereen kent zijn werkpunten voor de stage die nu volgt onder leiding van coach Robert Krawczyk”, aldus een tevreden Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx.

Sponsors

Sponsors