Deel deze pagina:

Bijna wekelijks worden er in Vlaanderen wedstrijden en ontmoetingen georganiseerd voor onze judoka’s. Het succes van deze wedstrijden wordt bepaald door de aanwezige judoka’s, de organisatoren, de supporters, de tijdopnemers en natuurlijk ook de scheidsrechters. Zij trachten er steeds voor te zorgen dat de juiste judoka als winnaar de tatami verlaat.

Op internationaal niveau is er reeds een zeer intensieve samenwerking tussen de sportieve afdelingen en de scheidsrechterscommissie. De jaarlijkse seminaries vanuit IJF en EJU zijn daar goede voorbeelden van.

De afdeling topsport en de scheidsrechterscommissie van de VJF organiseren samen een opleiding scheidsrechter. Door deze samenwerking willen beide commissies een brug bouwen tussen de judoka’s en de wedstrijdleiding. Het is voor onze (toekomstige) topsporters belangrijk om de reglementen te kennen en eveneens de interpretatie door de scheidsrechter te begrijpen. Dit zal hen helpen in hun dagelijkse trainingen en hun weg naar de top. Respect is de basis van deze samenwerking en we moedigen onze talenten aan om maximaal deel te nemen.

De cursus staat open voor iedereen vanaf 16 jaar die minimaal 3de kyu is!

Deze opleiding omhelst twee avonden cursus in de Topsportschool te Wilrijk :

  • Donderdag 10/10 van 18u-22u: theoretisch gedeelte;
  • Donderdag 24/10 van 18u-22u: praktisch gedeelte op de mat.

Inschrijvingen via deze link.

De cursisten moeten zich voorbereiden op de cursus door volgende documenten door te nemen:

SOR

Jeugd Reglement

Sportcode 1

Sportcode 2

Ethiek

Huishoudelijk Reglement

 

 

Sponsors

Sponsors