Deel deze pagina:

De zesde editie van de Week van de Valpreventie is van start gegaan. Met de slogan "Blijf in beweging, doe het veilig!" roepen we iedere 65-plusser op om deel te nemen.

Tijdens deze zesde editie ligt de focus op actief bezig zijn en dit op een veilige manier. Dat wil zeggen, met aandacht voor de verschillende valrisicofactoren zoals voeten en schoeisel, zicht, medicatie, duizeligheid, voeding of gedrag en veiligheid in huis.

Ook draagt de VJF haar steentje bij sinds 2016 met haar project "vallen zonder zorgen" voor de actieve 55+er. Ook tijdens de week van de valpreventie zijn er een aantal sessies "vallen zonder zorgen voor de actieve 55+er" gepland. Ga hier een kijkje nemen waar er sessies vallen zonder zorgen doorgaan.

Wenst jouw organisatie een "sessie vallen zonder zorgen voor de actieve 55+er" aan te vragen / te organiseren in je trefpunt? De VJF biedt GRATIS een opgeleid VJF lesgever "vallen zonder zorgen" aan. Een heel VJF lesgeversteam staat klaar om de actieve 55+er te helpen bij het aanleren van een juiste reflex bij het struikelen en het uitglijden. Meer info om een sessie aan te vragen.

Bekijk alvast de trailer "vallen zonder zorgen":

 

En bekijk hier het filmpje "vallen zonder zorgen":

Vallen zonder zorgen tijdens één journaal van 25/04/2016

 

 

 

Sponsors

Sponsors