Deel deze pagina:

Het Europees Kampioenschap Junioren gaat dit jaar door in Sofia, van 13 tot en met 16 september. De VJF selecteerde drie judoka’s om deel te nemen aan dit EK in de Bulgaarse hoofdstad.

SelectieEKJUN2018

De selectie ziet eruit als volgt:

  • Amber Ryheul (-52kg) - JC Neko Ieper
  • Selina Delen (-63kg) - JS Reet
  • Jeroen Casse (-73kg) - JC Fudjy Yama Boom

De atleten worden begeleid door VJF-Coach Franklin Pereira Reyes.

Amber RyheulAmber Ryheul heeft een sterke aanloop genomen naar dit EK. In de vier European Cups waaraan ze dit jaar deelnam, eindigde ze steeds op het medaillepodium, m.n. goud in Leibnitz, twee keer zilver, respectievelijk in Kaunas en Gdynia, en brons in Berlijn. In het voorjaar kroonde ze zich in Antwerpen tevens tot Belgisch kampioene van haar gewichtsklasse bij de U21.

“Ik ben mij ervan bewust dat ik tot op heden een goed seizoen heb gehad”, vindt Amber. “Ik mag mijn capaciteiten zeker niet onderschatten. Ik heb evenwel podiumambities, daarentegen is het slechts mijn tweede deelname aan een EK, dus ik ga gewoon het beste uit mezelf halen. Een medaille pakken zou uiteraard de kers op de taart zijn. Ik heb er wel zin in. Ik voel me goed en ben ervan overtuigd dat ik een goede voorbereiding achter de rug heb. Alles hangt evenwel ook af van de dag zelf, de loting e.d. Kortom, alles moet goed zitten op het juiste moment.” Selina Delen

 

Selina Delen won zilver op het Belgisch kampioenschap U21 dit jaar en veroverde tevens zilver op de European Cup in Berlijn. In Kaunus eindigde ze met een vijfde plaats net niet op het medaillepodium.

 

Jeroen CasseJeroen Casse pakte brons in het Belgisch Kampioenschap U21. Hij won eveneens brons op de European Cup in Gdynia.

Amber Ryheul en Selina Delen hebben zich tevens reeds gekwalificeerd voor het WK Junioren op de Bahamas in oktober. Jeroen Casse krijgt op dit EK in Sofia alsnog de kans om zich voor het WK te kwalificeren.

Alle wedstrijden gaan door in SPORT HALL ‘ASICS ARENA’, Manastirska 35, 1111 Geo Milev, Sofia.

Het competitieprogramma voor de VJF-atleten ziet eruit als volgt:

Tijdstip Programma Atleet
Woensdag 12 september    
19h00-19h30 Weging Amber Ryheul
Donderdag 13 september    
10h00-16h00 Voorronde Amber Ryheul
16h30-18h00 Finaleronde Amber Ryheul
19h00-19h30 Weging Selina Delen & Jeroen Casse
Vrijdag 14 september    
10h00-16h00 Voorronde Selina Delen & Jeroen Casse
16h30-18h00 Finaleronde Selina Delen & Jeroen Casse

 

Sponsors

Sponsors