Deel deze pagina:

De forenzen die op dinsdag 23 oktober jl. in Antwerpen Centraal af of op de trein sprongen, keken maar raar op wanneer ze de inkomhal van de mooiste spoorwegkathedraal ter wereld betraden.

Immers, als promotie voor het nakende Belgische Kampioenschap Judo voor Senioren dat binnenkort, op zaterdag 3 november a.s., doorgaat in de Arenahal in Antwerpen, district Deurne, toverde de Vlaamse Judofederatie het Centraal Station heel even om in een heuse dojo, inclusief tatami en topjudoka’s. Dirk Van Tichelt, Matthias Casse en Roxane Taeymans alsook kersverse Vlaamse kampioene Vicky Verschaere toonden hun kunnen wat zonder twijfel werd gesmaakt door de treinreizigers.

“Dit had ik nog nooit gedaan”, aldus judoveteraan Dirk Van Tichelt. “Ik vond het geweldig. Fantastische locatie. Plezant om je sport in dergelijke historische setting te promoten. Je kan niet beter hebben, denk ik.”

Zoveel mogelijk judo in de kijker zetten, vindt Matthias Casse. “Judo in de zaal of erbuiten. Als er maar volk komt kijken. Er heerste hier in het station een leuke sfeer. Hopelijk doet dat het judo nog meer groeien want we hebben onze sport weer positief in de kijker geplaatst.”

“Ik vond het hier wel een goede locatie om onze sport te promoten. Judo in de kijker en onder de mensen brengen. Dat is altijd fijn. Volgende keer hiernaast in de Zoo misschien eens proberen”, stelt Roxane Taeymans lachend voor.

“Met deze toppers samen op de tatami was leuk”, stelt Vicky Verschaere. “Ze hebben al veel fans en da’s wel fijn om met hen samen een demo te verzorgen.”

Leuk ook om weten, is dat de leerlingen van de Topsportschool even langskwamen om een kijkje te nemen en hun voorbeelden aan te moedigen.

Ook de pers was aanwezig om onze judoka’s naar hun medaillekansen op het BK te polsen.

Deze mooie promotie voor het judo en het nakende BK in samenwerking met Sporting A en Top Judo Antwerpen, leverde alvast mooie plaatjes en bewegende beelden op en smaakt uiteraard naar meer. Judo uit de dojo op aparte locaties … Wordt vervolgd …

 

Sponsors

Sponsors