Deel deze pagina:

LOUVAIN-LA-NEUVE – Voorafgaand aan het EJU Kata tornooi ‘Marcel Clause’ van 1 maart vond op 28 en 29 februari jl. in Louvain-la-Neuve een EJU Kata Judges Seminar plaats, ingericht door onze Franstalige collega’s van de FFBJ. Twee Vlamingen, Johan Baert en Victor Vandesande, volgden deze opleiding en slaagden in hun examen voor Kata-Judge in Nage-no-Kata en Katame-no-kata. Naast twee IJF Kata-judges, telt de VJF nu ook twee EJU Kata-judges.

Goud en zilver voor Belgen op EJU Kata Tornooi Marcel Clause

Op 1 maart vond dan in de Sporthal Blochry te Louvain-la-Neuve het EJU Judo Kata tornooi ‘Marcel Clause’ plaats. Een mooi internationaal gezelschap tekende present met deelnemers uit 18 landen, m.n. België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Polen, Oostenrijk, Italië, Portugal, Luxemburg, Rusland, Kroatië, Zwitserland, Griekenland, Finland, Slovenië, maar ook Canada en USA. Onze nieuwe EJU Kata-judges Johan Baert en Victor Vandesande namen mee deel aan de evaluatie van de teams. 

Van VJF-zijde traden drie teams in het krijt, m.n. Franky Lips met Kristof De Neve in het Nage-no-Kata, Igmar Van Eylen met Anne Reichwein in het Ju-no-Kata en Yannick Vanderkerckhove met Patrick Minnoye in het Kime-no-Kata. Geen van hen haalde de finaleronde in dit zeer sterk bezette tornooi met verschillende continentale en internationale Kata-kampioenen.

Twee medailles bleven alvast in België. Immers, in de finale van de stijloefening ‘Goshin Jutsu’ pakten YvesEngelen en Dimitri Closset goud. In de finale  van de stijloefening ‘Katame No Kata’ belandden de broers Nicolas en Jean-Philippe Gilon op een tweede plaats en dus goed voor zilver. 

Hierna vindt u een overzicht van alle Belgische prestaties.

NAGE NO KATA

7.  LIPS Franky - DE NEVE Kristof (Groep 1) 

6.  GERAIN Benjamin - DE BIOLLEY Romaric (Groep 2)

JU NO KATA

8. VAN EYLEN Ingmar - REICHWEIN Anne (Groep 1)

5. MATHIEU François-Xavier - GENOTTE Thierry (Groep 2)

KATAME NO KATA

2. GILON Nicolas - GILON Jean-Philippe (Finale)

4. BARNICH Yvan - LAMBLOT Eddy (Group 1)

1. GILON Nicolas - GILON Jean-Philippe (Group 2)

KODOKAN GOSHIN JUTSU

1. ENGELEN Yves - CLOSSET Dimitri (Finale)

4. TERWINGHE Didier - COLSON Nicolas (Finale)

1. ENGELEN Yves - CLOSSET Dimitri (Groep 1)

3. TERWINGHE Didier - COLSON Nicolas (Groep 2)

KIME NO KATA

5. VANDEKERCKHOVE Yanick - MINNOY Patrick (Groep 1)

Resultaten & foto’s

Een overzicht van de volledige resultaten, alsook foto’s vindt u via deze link.

 

Eric Veulemans & Christian Pierre

Sponsors

Sponsors