Deel deze pagina:

Het was een druk wedstrijdweekend de voorbije dagen voor de VJF-judoka’s. Op 26 juli startte in Zagreb de IJF Grand Prix waaraan vier van onze judoka’s deelnamen. Een dag later traden negen U21-atleten in het krijt op de tatami in Berlijn voor de EJU Cup. Twee zware toernooien, maar het resultaat was mooi: twee zilveren medailles en één bronzen.

Sterke Matthias Casse pakt zilver in Zagreb

Met een zwaar trainingskamp in Japan net achter de rug, trad Matthias Casse (-81kg) goed voorbereid aan in Zagreb. Matthias wint zijn eerste kamp met ippon tegen de Tsjech Musil (herbekijk via http://bit.ly/2M0rXo0). Hij wint ook zijn tweede wedstrijd tegen Kirakozashvili (GEO) (http://bit.ly/2LTihMk). Vervolgens verslaat hij McWatt (GBR) (http://bit.ly/2mOhwcn) en plaatst zich als leider van zijn poule voor de halve finale waar hij wint van Esposito (ITA) met golden score (http://bit.ly/2vfwdZL). Het wordt dus goud of zilver in de finale tegen Ressel (GER). De Duitser vloert hem echter met ippon en Matthias moet genoegen nemen met zilver (http://bit.ly/2M3IoQR). “Matthias heeft een heel goed toernooi gedraaid op een sterk bezette Grand Prix en we hebben weer punten om aan te werken voor verbetering naar het volgende toernooi toe”, aldus VJF-Coach Mark van der Ham.

(Foto: IJF - Marina Mayorova)

Mina Libeer (-57kg) won haar eerste kamp tegen de Nederlandse Bergstra, maar verloor daarna tegen de Israëlische Nelson-Levy. Joran Schildermans (-60kg) verloor zijn eerste kamp tegen de Kazak Ibrayev. Roxane Taeymans (-70kg) verloor haar eerste kamp tegen Conway (GBR) die achteraf brons pakte.

Mooi resultaat ook van Charline Van Snick (-52kg) van de Franstalige zusterfederatie die brons won in haar categorie.

 

U21-junioren pakken zilver en brons in Berlijn

Selina Delen (-63kg) kent een sterke start en wint haar eerste drie kampen tegen respectievelijk Kanerva (FIN), Palumbo (ITA) en Obradovic (SRB) waardoor ze eerste in haar poule eindigt. In de halve finale overmeestert ze Pohl (GER). Zilver reeds op zak, maar goud nog steeds binnen bereik. Jammer genoeg verliest ze echter de finale tegen Winzig (GER) en ze moet zich tevreden stellen met zilver.

Amber Ryheul (-52kg) wint haar eerste kamp tegen Barber (GBR) en vervolgens verslaat ze Van Kregel (NED). Amber verliest evenwel haar derde kamp tegen Mokdar (FRA) en wordt doorverwezen naar de herkansingen. In de herkansingen is ze te sterk voor Koliaska (CAN) en Ballhaus (GER) en gaat ze voor brons tegen Serra (GER) die ze verslaat met ippon.

(Foto: EJU - Falk Scherf)

Ook Dries Ponnet (-66kg) vangt het toernooi sterk aan met achtereenvolgens winst tegen Agertoft (DEN), Himmelspach (GER) en Kavtarashvili (GEO). Hij verliest echter zijn vierde kamp tegen Miceli (ITA) en komt in de herkansingen uit tegen Abdurakhmanov (KAZ) die hem te sterk af is.

Pieter Vandyck (-81kg) verslaat de Spanjaard Camazon-Gonzalvo in zijn eerste wedstrijd, maar verliest zijn tweede kamp tegen Rajkai (HUN). In de herkansingen wint hij van Mesko (CZE) en Caroy (FRA), maar verliest vervolgens tegen Gautschi (SUI) en eindigt op een verdienstelijke 7de plaats.

Hanne Noyen (-57kg) verslaat in haar eerste kamp Schuermann (GER), maar verliest haar tweede wedstrijd tegen Karman (HUN).

Jeroen Casse (-73kg) wint zijn eerste kamp tegen Schulz (GER), maar bijt in het stof tegen Nicolic (AUS).

Vicky Verschaere (-78kg) verloor haar eerste kamp tegen Hoelterhoff (GER), maar wordt doorverwezen naar de herkansingen waar ze verliest van Pavic (CRO).

Ward Depelseneer (-60kg) verliest zijn eerste kamp tegen Zakajev (AUT).

Karel Foubert (-90kg) verliest zijn eerste kamp tegen Lovellhewitt (GBR).

Mooi resultaat ook van Lois Petit (-42kg) van de Franstalige zusterfederatie die goud won in haar categorie.

 

Sponsors

Sponsors