Deel deze pagina:

PERTH (AUS) - Twee VJF-judoka’s namen deel aan de Perth Open in Australië. Vanuit Abu Dhabi reisden Dirk Van Tichelt en Roxane Taeymans samen met VJF-coach Mark van der Ham na de Grand Slam op de IJF World Tour verder door naar Perth op zoek naar kwalificatiepunten voor Tokio 2020. 

Voor Dirk Van Tichelt (-73kg) leverde de verre verplaatsing niet het beoogde resultaat. Na een vijfde plaats op de Grand Slam in Abu Dhabi volgde een teleurstelling in Perth. Dirk startte in Perth de eerste ronde met winst tegen de Haïtiaan Philippe Metellus. In de tweede ronde echter verliest hij van de Turk Bilal Ciloglu, die hem reeds in de kwartfinale op de Grand Slam van Abu Dhabi ook te sterk af was.

Na een bye in de eerste ronde wint Roxane Taeymans (-70kg) in de tweede tegen Ebony Drysdale Daley uit Jamaica. Een zware wedstrijd die haast tien minuten duurt en dus wordt beslist in de Golden Score. In de derde ronde verliest ze echter van de Oostenrijkse Michaela Polleres en wordt vervolgens doorverwezen naar de herkansingen. Daar verslaat ze in haar eerste repechagekamp de Poolse Daria Pogorzelec. Roxane kampt voor brons tegen de Australische Aoife Coughlan, een wedstrijd die ze uiteindelijk wint na haast anderhalve minuut in Golden Score. 

“Deze medaille is meer dan welkom,” vertelde de atlete achteraf aan VJF-Media. “Het doet me dan ook een enorm plezier dat ik na mijn eliminatie in de eerste ronde op de Grand Slam in Abu Dhabi van vorige week, dit weekend hier op het podium sta. Ik wil ook mijn trainers bedanken. Robert voor de technisch bespreking deze ochtend via WhatsApp. Ik ben echter ook Mark ontzettend dankbaar. Hij heeft me er een aantal keer doorgehaald op cruciale momenten.”

 

Christian Pierre