Deel deze pagina:

Op 28 en 29 september jl. vond in Luxemburg een European Open van de EJU plaats. Vier VJF-judoka’s namen hieraan deel, m.n. Ellen Salens (-48kg), Amber Ryheul (-52kg), Roxane Taeymans (-70kg) en Joran Schildermans (-60kg). Ze werden begeleid door VJF-coach Robert Krawczyk. We blikken even kort terug op het toernooi.

Drie judoka’s traden op zaterdag 28 september in het krijt. Ellen Salens (-48kg) startte goed en won haar eerste kamp tegen de Française Chevalier, maar verloor in de tweede ronde van Julie Weill Dit Morrey (FRA), die achteraf zilver pakt.

Na een bye in de eerste ronde verliest Amber Ryheul (-52kg) haar eerste kamp tegen de Française Bonna.

Joran Schildermans (-60kg) was goed op dreef met achtereenvolgens winst tegen Ferretti (ITA) en Adrif (GBR), maar wordt in de derde ronde afgestopt door Revol (FRA). In de herkansingen verliest hij tegen Merlin (FRA) wat hem uiteindelijk een 7de plaats opleverde.

Zondag 29 september was het de beurt aan Roxane Taeymans (-70kg). Na 2 byes, verliest Roxane in de derde ronde van Française Melissa Heleine en wordt vervolgens naar de herkansingen verwezen. Daar komt ze uit tegen de Italiaanse Carola Paissoni die de kamp wint. Tevens een 7de plaats voor Roxane.

“Doel van de deelname aan deze competitie was om vertrouwen op te doen voor de belangrijkere toernooien die eraan komen,” aldus Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx. “Dat is niet gelukt voor de meesten. De volgende wedstrijden zullen echter snel daar zijn.”

 

Christian Pierre - Foto's Rik Vander Sanden

 

Sponsors

Sponsors