Deel deze pagina:

THUIS – Voor alle duidelijkheid … onze topjudoka’s houden zich aan alle opgelegde veiligheidsmaatregelen in deze tijden van de Corona-crisis terwijl ondertussen alle sportcompetities volledig tot stilstand zijn gekomen. Echter, binnenkort kunnen we op VIER hen opnieuw aan het werk zien, zij het niet op de tatami, maar in een heel aparte sportarena, met name een container! Container? Inderdaad, productiehuis Woestijnvis werkt momenteel voor Tv-zender VIER aan een wel heel speciale sportcompetitie, de zogenaamde ‘Container Cup’.

Out-of-the-box

De Container Cup probeert de sportzomer van 2020 toch nog het nodige elan te geven door een wedstrijd te houden tussen topatleten in de vorm van hun leven. In deze Coronatijden kunnen deze toppers uiteraard niet worden samengebracht. Daarom gingen de programmamakers out-of-the-box denken en werd een interessant alternatief gevonden. 

Container

De organisatoren rijden doorheen gans Vlaanderen met een volledig ingerichte én ontsmette container. In die container wordt een alternatieve zevenkamp georganiseerd waarbij de sportmannen en -vrouwen zeven disciplines zo snel mogelijk tot een goed einde moeten brengen. 

Allround

Het wordt vooral een test om de beste allround atleet te ontdekken. Niet alleen de uithouding op de fiets wordt getest, maar ook precisie komt aan bod, zoals bijvoorbeeld karabijnschieten op doel, alsook techniek in het golfen. Elke atleet z’n prestatie is verbonden aan een tijd en die tijd komt in een eindklassement terecht. De sportman- of vrouw die uiteindelijk bovenaan het klassement eindigt, wint bijgevolg de Container Cup.

Topatleten

Ronkende namen onder de deelnemers voor deze speciale Corona Container Cup. Onder andere Remco Evenepoel, de drie broers Borlée, An Wauters, Pieter Timmers, Mathieu van der Poel, Fanny Lecluyse, Tessa Wullaert en Simon Mignolet, en uiteraard ook onze topjudoka’s Dirk Van Tichelt en Matthias Casse.

Dirk Van Tichelt beet al meteen de spits af en ging reeds ‘vollen bak’ in de Container. De aflevering met zijn exploten wordt uitgezonden op woensdag 29 april. 

Dirk was dan ook blij om nog eens deftig in actie te treden. “Een judoka is getraind van in zijne pink tot in zijne kleinen teen. Wij kunnen alles dus redelijk goed, behalve ons rustig houden. Maar na die inspanning lukte dat wel hoor,” grapte de Bronzen Beer van Brecht bij het verlaten van de Container.

Matthias Casse zit later in het seizoen, op een nog nader te bepalen datum.

Proeven

Hierna, op een rijtje, alvast de verschillende onderdelen die de atleten in de container dienen af te leggen:

  • 1 kilometer lopen;
  • Een klimparcours afleggen (monkeybar);
  • Een balletje zo ver mogelijk slaan op een virtuele golfbaan;
  • 3 kilometer fietsen;
  • Een zo groot mogelijk aantal kilo’s bench press’en;
  • Biatlon schieten;
  • 1 kilometer roeien.

Wij zijn alvast benieuwd naar de prestaties van onze judoka’s. Jullie toch ook? Alvast kijken dus!

 

Christian Pierre

 

Sponsors

Sponsors