Deel deze pagina:

ZELE - 11/3/2020 - We ontvingen het nieuws dat ook de wedstrijden in Bad Blankenburg en Bremen niet kunnen door gaan omwille van de situatie rond het coronavirus. De EJU cup te Sarajevo werd eveneens afgelast.

Vanuit de Internationale Judofederatie kregen we het volgende bericht :

  • alle IJF competities tot 30 april worden afgelast (inclusief voor U18 en U21).
  • De continentale kampioenschappen worden uitgesteld tot na deze periode.
  • Het Olympisch kwalificatietraject wordt verlengd tot 30 juni 2020

Dit wil zeggen dat alle nabije verplaatsingen die op het programma stonden van de topsportafdeling van de VJF tijdens de maanden maart en april niet kunnen door gaan. We houden jullie op de hoogte van mogelijke aanpassingen aan het programma. 

ZELE - Omwille van het Coronavirus worden momenteel evenementen in verschillende landen afgelast, zo ook in het judo. Vorige week vernamen we reeds de annulering van de wedstrijden te Zagreb, Rabat, Coimbra en Lignano. Ook de komende wedstrijden zijn onzeker, maar gaan (voorlopig) door. Voor de competities in Bad Blankenburg en Bremen kregen we van beide organisatoren het bericht dat tot op heden ze geen intentie hebben de wedstrijden niet te laten door gaan, maar de beslissingen van Duitse autoriteiten zullen worden gevolgd. We volgen deze berichtgeving dan ook op de voet.

Uiteraard heeft dit ook een invloed op het verdere verloop van het seizoen. Vanuit de afdeling Topsport werden reeds verschillende scenario’s opgesteld, maar werd er nog geen definitieve beslissing genomen omdat de situatie nog te onstabiel is. Er is in elk geval de intentie om de planning aan te passen zodoende we een optimale planning voor onze judoka’s kunnen bekomen, rekening houdend met de maatregelen die genomen worden door de officiële instanties zodat dit ook op een veilige manier kan. Uiteraard heeft dit ook een financiële inpakt op onze werking (vliegtuigtickets kunnen niet worden gerecupereerd) waar we rekening mee moeten houden, maar dit proberen we tot een minimum te beperken.

We houden jullie alvast op de hoogte! Ondertussen vragen we aan onze judoka’s van de maatregelen zoals reeds beschreven in dit artikel op onze website te respecteren.

Koen Sleeckx,
Technisch Directeur Topsport

 

Sponsors

Sponsors