Deel deze pagina:

Slecht nieuws voor VJF-topper Toma Nikiforov (-100kg). De judoka raakte in juni gekwetst aan de schouder tijdens de Europese Spelen in Minsk en die kwetsuur bleek erger dan verwacht. Zodanig dat hij opnieuw onder het mes moet. Vandaag 18 juli wordt hij geopereerd in Antwerpen.

Bijgevolg zal de atleet vier maanden lang out zijn. Dit betekent dat hij opnieuw het IJF Wereldkampioenschap, dit jaar eind augustus in Tokio, zal moeten missen. Vorige editie in Bakoe was hij ook niet van de partij na een operatie aan de kruisbanden van de knie, een blessure opgelopen tijdens de Grand Prix van Budapest.

"Het lijkt wel een vloek, maar ik kan niet riskeren dat mijn Olympische Spelen in gevaar komen", aldus de teleurgestelde judoka. "Ik hoop om eind oktober - begin november terug op de tatami te staan. Een retour op de mat tijdens het Belgisch kampioenschap (op 2 november in Antwerpen) behoort tot de mogelijkheden.”

“Het uitvallen van Toma Nikiforov voor het WK in Tokio is uiteraard een tegenvaller voor ons. Verder medisch onderzoek wees inderdaad uit dat een operatie toch noodzakelijk was. We hopen natuurlijk dat de periode van non-actief beperkt blijft tot die vier maanden. De technische staf zal nu voor Toma een nieuw programma opmaken. Doel blijft uiteraard een medaille op de Olympische Spelen van 2020”, aldus VJF-Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx.

 

Christian Pierre

 

 

 

Sponsors

Sponsors