Deel deze pagina:

De Stad Tielt is de eerstvolgende Vlaamse stad die na Antwerpen de fakkel overneemt om het Belgisch kampioenschap judo te organiseren.

Immers, na de succesvolle organisatie van acht opeenvolgende Vlaamse kampioenschappen, zullen het West-Vlaamse Tielt en organisator Judoclub Tielt meer dan klaar zijn om het Belgisch kampioenschap judo te verwelkomen in 2022 en 2023. Voor Peter Devriese, voorzitter van JC Tielt sowieso de kers op de taart. “Na het Vlaamse kampioenschap gaan we na een korte adempauze een trapje hoger met het nationale kampioenschap. Na al die jaren kunnen we rekenen op een fenomenaal team van vrijwilligers en medewerkers. Daarentegen blijft het natuurlijke een mooie uitdaging de organisatie van zo’n Belgisch kampioenschap”, vindt de enthousiaste voorzitter.

Steven de Meijer, die bij de Vlaamse Judofederatie instaat voor de wedstrijdorganisatie beaamt. “JC Tielt is er zonder meer klaar voor. De club heeft reeds met een interclub en momenteel zes en tegen 2022 acht organisaties van een Vlaams kampioenschap achter de kiezen en hiermee duidelijk bewezen dat ze klaar zijn om een BK te dragen. Als federatie vinden we dit de logische volgende stap. Voor de VJF tevens een bewuste keuze om organisaties op deze wijze verder te laten groeien. Mooi ook dat Tielt als stad onze redenering volgt en ook voor het nationale kampioenschap de nodige ondersteuning zal bieden.”

Bevoegd schepen Hedwig Verdoodt bevestigt. “Voor onze stad is dit een eer. Inzake uitstraling is een Belgisch kampioenschap iets moois. Ongetwijfeld een win-win voor alle betrokken partijen. JC Tielt telt veel gedreven leden en een BK-organisatie is voor elke sportclub een hoogtepunt, ongeacht de sport. Ik merk bij de organisatie de sterke wil om er iets heel moois van te maken.”

Bestuursleden Jonas Deneir, Gaétan Lambrecht en Thijs Vandevondele knikken heftig ja. “We zien hier vooral kansen om echt de Tieltse kaart te trekken. Accommodatie, horeca, lokaal ondernemerschap, affiche-ontwerp, hier liggen kansen voor Tielt”, klinkt het in koor.

Stad Tielt, JC Tielt en de VJF hebben hiermee een akkoord voor de organisatie van vier opeenvolgende Belgische kampioenschappen, m.n. BK jeugd en BK senioren in 2022 en 2023. Tweemaal de jeugd in het voorjaar en de senioren in het najaar. 

In de herfst van dit jaar vindt het BK senioren nog plaats in Antwerpen. De volgende twee edities – 2020 en 2021 – worden georganiseerd door de FFBJ, de Franstalige judovleugel. Daarna is het dan de beurt aan Tielt.

 

Christian Pierre

 

 

 

Sponsors

Sponsors