Deel deze pagina:

Wanneer je eind augustus naar het Wereldkampioenschap in Tokio zal kijken, zal je merken dat de kleur van de tatami er anders uitziet. Neen, het zal niet aan je Tv-toestel, computer of tablet te wijten zijn. Integendeel. Immers, de Internationale Judofederatie (IJF) en organisator All Japan Judo Federation (AJJF) hebben een overeenstemming bereikt over een nieuwe set kleuren voor de wedstrijdmatten op het nakende WK.

Meer nog, dit nieuwe kleurenschema zal naar verwachting ook worden gebruikt tijdens de Olympische Spelen van Tokio 2020, maar wordt dus eerst getest tijdens de Wereldkampioenschappen die doorgaan van 25 augustus tot 1 september 2019.

De nieuwe tatami maakt echter zijn eerste debuut reeds tijdens de All Japan Judo Championships op 6 en 7 april, waar de beste Japanse judoka’s zullen strijden om een ​​plekje voor het WK  dat in hun land doorgaat.

Taishan Sports Equipment Co. Ltd, de officiële leverancier van de IJF,  zal de nieuwe tatami produceren. Het blauwe binnengebied (Pantonekleur 305C) en het rode buitengebied (Pantonekleur 032C) zijn ontwikkeld om kijkervriendelijk te zijn voor zowel de toeschouwers op locatie als kijkers op TV. Op dit moment is het onbeslist of de tatami zal worden gebruikt op andere evenementen dan de eerder genoemde Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen.

 

Sponsors

Sponsors