Deel deze pagina:

    De eerste Provinciale Tour van de federatie-API zit erop en het is met genoegen dat we terugblikken op deze infoavonden. De sessies verliepen zeer goed en in totaal namen 61 deelnemers uit 39 clubs deel aan deze Tour.

    • 07/05/2018 Te Gent: 20 deelnemers
    • 14/05/2018 te Antwerpen: 7 deelnemers
    • 16/05/2018 te Leuven:  20 deelnemers
    • 17/05/2018 te Brugge: 14 deelnemers

    Het doel van de Tour was om de federatie-API kennis te laten maken met de verschillende bestuurders en trainers in Vlaanderen en hen te informeren over het werk van de Ethische Commissie, de maatregelen die clubs kunnen treffen en het Vlaggensysteem. De maatregelen die we suggereerden waren o.a. het aanstellen van een club-Aanspreekpunt Integriteit (API) en het uitwerken van een actieplan. 

    Als federatie-API stak ik heel wat op uit de interessante vragen en opmerkingen van de aanwezigen die ik zeker zal meenemen naar de Ethische commissie om verder te behandelen. Het lijkt nuttig en noodzakelijk om formulieren en tools uit te werken om het werk van de club-API’s te vergemakkelijken. Je hoort zeker nog van ons in de toekomst!

    Tijdens de voorstelling van het vlaggensysteem hadden we boeiende, vaak kritische met af en toe een streepje humor, discussies over verschillende ethische situaties. Deze tool biedt alvast een handig systeem met criteria aan om op een genuanceerdere manier naar ethische kwesties te kijken. Wens je een vlaggensysteempakket te bekomen stuur een e-mail naar silvia@vjf.be

    Als conclusie kunnen we stellen dat deze positieve ervaring smaakt naar meer. We zullen bekijken of en wanneer we opnieuw infoavonden kunnen organiseren en hoe we de nieuwe club-API’s via intervisiemomenten kunnen ondersteunen.

    Ondertussen wil ik de aanwezige personen en clubs bedanken voor hun inzet en interesse en wil ik elke club enthousiasmeren om op zoek te gaan naar een geschikte club-API! 

    Vele judo-groeten, Caroline Jannes (Fed-API).

     

    Sponsors

    Sponsors