Deel deze pagina:

KRUISHOUTEM - De cursus scheidsrechter die doorging op zaterdag 18 januari 2020 te Kruishoutem was zonder twijfel een echt succes. Veertien deelnemers van over heel Vlaanderen tekenden present in de dojo van JC Kruishoutem. 

“De samenwerking met JC Kruishoutem loopt perfect,” stelt Marcel Celis, lid van de Scheidsrechtercommissie. “De club stelde reeds voor de derde maal gratis haar dojo ter beschikking, en levert ook steeds voldoende judoka’s zodat de cursisten echte wedstrijdsituaties kunnen oefenen. We worden daar heel goed ontvangen.”

De cursistengroep was heel heterogeen. Zowel zestienjarigen als veertigers die een carrière als scheidsrechter ambiëren. Twee oud-scheidsrechters wensten na een periode van inactiviteit terug te starten. Voor de twaalf overige cursisten wordt het een nieuwe uitdaging. 

“Een mooie groep van gemotiveerde kandidaten, gelukkig maar, want er is een hoge nood aan scheidsrechters”, aldus nog een tevreden Marcel Celis die de cursus in goede banen leidde.

VJF Media polste alvast naar de motivatie van de cursisten …

“Voor mij betekent dit alvast een nieuwe uitdaging waarin ik kan blijven groeien,” vindt Jari Lattré. "Ik wil hierin groeien en ambieer een continentale referee badge,” voegt zijn broer Jarne eraan toe.

“Na mijn wedstrijdcarrière vond ik het tijd om mijn kijk op het judo te verbreden en een meerwaarde te bieden aan mijn functie als trainer en lid van het Provinciaal Comité van Oost-Vlaanderen,” aldus Jonathan De Durpel.

“Ik wil verder evolueren als trainer zodat ik de wedstrijdjudoka’s beter kan voorbereiden en begeleiden op weg naar tornooien. Bovendien krijg je als scheidsrechter sowieso een andere kijk op het judo,” stelt Neal Coppieters

“In het verleden was ik reeds scheidsrechter, maar door omstandigheden diende ik enkele sabbatjaren in te lassen,” vertelt Kevin Verdonck“Ik heb dat altijd graag gedaan en ben ontzettend blij dat ik nu opnieuw als scheidsrechter de tatami op kan.”

 

Christian Pierre

 

Sponsors

Sponsors