Deel deze pagina:

BURST – Vandaag, donderdag 30 juli, hield het Risico Vechtsportplatform Vlaanderen verder overleg inzake de verstrengde maatregelen. U leest de details in de tekst onderaan die u kan downloaden.

We benadrukken dat dit adviezen zijn en uiteindelijk het Ministerieel Besluit wettelijk is. Toch durven we als federatie deze adviezen te ondersteunen en hopen we dat elke judoclub voor haar judoka’s de beste keuze maakt.

U12: trainen met contact - indoor/outdoor in bubbel van maximaal 50 personen

12+ : trainen zonder contact - outdoor in bubbel van maximaal 20 personen

Opgelet! In provincie Antwerpen gelden er momenteel strengere regels: geen contactsporten voor alle leeftijdscategorieën.

Alle tornooien worden bovendien afgelast in september aangezien de judoka’s geen fatsoenlijke voorbereiding kunnen genieten.

We vinden het ook belangrijk dat we het risico vermijden om teveel mensen bijeen te verzamelen waardoor deze tornooien zonder publiek zouden moeten doorgaan waardoor dit voor de clubs een financiële aderlating zou kunnen betekenen.

Voorlopig worden tevens alle provinciale en regionale trainingen opgeschort tot nader order.

De shiai wordt eveneens geannuleerd. Voor de SDS van september bekijken we de mogelijkheden. 

Voor de events en trainingen in oktober wordt later gecommuniceerd van zodra we hier een degelijk standpunt over kunnen innemen.

Hierna leest u het advies van het Risico Vechtsportplatform Vlaanderen.

Stand van zaken heropstart vechtsportbeoefening in Vlaanderen in coronatijd (Covid-19) – advies vechtsportsector naar aanleiding van de verstrengde maatregelen na publicatie MB

Sponsors

Sponsors