Deel deze pagina:

ZELE - Mogelijks stellen leden en judoclubs zich vragen over het Coronavirus COVID-19 en de mogelijke impact ervan op de judowereld.

Als Vlaamse Judofederatie volgen wij vanzelfsprekend de maatregelen en richtlijnen die de lokale overheden uitvaardigen.  Hieronder vindt u de links naar de pagina’s met de meest relevante informatie.

Hierna tevens de belangrijkste maatregelen die wij binnen onze judogemeenschap moeten hanteren.

Als u hoest, niest of andere griepachtige symptomen vertoont, kom dan NIET naar de training, kom dan NIET op de tatami, hoe groot uw judoverlangen ook is. Eigenlijk geldt dit altijd, maar in deze specifieke situatie met het Coronavirus nog meer. Blijf bijgevolg thuis, stel u in contact met uw huisarts en die zal dan samen met u bepalen of een Coronatest aangewezen is of niet.  Van zodra de uitslag van een eventuele test bekend is, deel deze dan ook mee aan uw judoverantwoordelijken.

Activiteiten regionaal en nationaal

In Vlaanderen en België kunnen alle activiteiten binnen de schoot van de Vlaamse Judovereniging vorlopig nog gewoon plaatsvinden. Clubtrainingen, regionale trainingen, wedstrijden en stages gaan dus gewoon door zoals gepland.

Activiteiten internationaal

Wat de internationale activiteiten in het buitenland betreft, deze zijn uiteraard ook afhankelijk van de lokale autoriteiten waar ze plaatsvinden. Op de websites van de EJU en de IJF worden eventuele geannuleerde organisaties snel vermeld. 

Reisadviezen naar landen en zones vindt u op deze link van de overheid. Bij wijze van voorbeeld vindt u hier het reisadvies voor Italië met een speciale paragraaf gewijd aan het Coronavirus. 

Wat eventuele internationale activiteiten betreft in België: een eventueel uitreisverbod vanuit bepaalde zones/landen kan een impact hebben op het deelnemersaantal, en voor alle deelnemers (zowel Belgen als buitenlanders) gelden de regels opgelegd door onze overheden. Dus bij ziektesymptomen contact vermijden, via huisarts of arts van de organisatie eventueel een Coronatest laten afnemen en bij positieve uitslag zal een quarantaine thuis in het hotel of in een referentieziekenhuis worden opgelegd.

Topsporttrainingen
Lees alvast dit document met tips indien je deelneemt aan de topsporttrainingen.


Besluit 

Alle judo activiteiten kunnen nog altijd plaats vinden; een goed respect van de hierboven vermelde basismaatregel is noodzakelijk en voor internationale activiteiten raadpleegt u best vooraf de hierna meegedeelde websites.

https://overheid.vlaanderen.be/corona

https://www.info-coronavirus.be/nl/

https://www.info-coronavirus.be/nl/faqs/

https://www.eju.net/

https://www.ijf.org/

 

Bart Demuynck,

Voorzitter VJF

 

 

Sponsors

Sponsors