Deel deze pagina:

Op maandag 1 mei namen onze 4 Oost-Vlaamse ploegen deel aan het Nationale Interprovinciale ploegenkampioenschap!

 

Onder  leiding van de provinciale coachen (Michel, Brecht, Danny & Eveline) brachten onze jongeren mooi en en succesvol judo, waar ook later die dag uit bleek met 4 keer eremetaal voor onze judokas!

 

De herenploeg U15 mocht van start gaan op dit mooi en zwaar tornooi. De heren begonnen hun wedstrijddag dan ook heel succes vol met een 8-0 overwinning tegen de provincie Limburg. Nadien boekten ze nog winst tegen Limburg, Luxemburg, Henegouwen en Antwerpen. Zo kwamen onze mannen na een mooie zegereeks in de finale tegen West-Vlaanderen.  We verloren de finale nipt met 4-5, en zo behaalde de jongensploeg U15 een verdienstelijke 2de plaats!

 

De meisjes U15 vochten ook heel goed in de voorrondes maar verloren nipt in de halve finale. Gelukkig konden ze dit recht zetten en wonnen ze de kamp voor de bronzen medaille!

 

In de namiddag hadden we al 2 meer ervaren ploegen mee en dit zorgde dus ook voor succes!

 

De jongens U18 wonnen 4 x in de voorrondes. Ook in de halve finale wonnen ze van Waals-Brabant. In de finale was het weer eens een herhaling van de vorige jaren: Oost-Vlaanderen tegen West-Vlaanderen !

Onze jongensploeg was heel sterk en kon vechten tot op een gelijke score van 5-5, maar jammer genoeg verloren we op een klein verschil in technische punten en werden we nogmaals 2des met onze jongensploeg U18.

 

Onze meisjes U18 deden het ook zeer goed en behaalden een mooie 3de plaats en mochten dus zo het brons meenemen naar huis.

 

We mogen dus zeker stellen dat onze Oost-Vlaamse ploegen zeker bij de sterkte ploegen hoorden van de dag!

 

Nogmaals een dikke proficiat voor al onze Oost-Vlaamse judoka's en coachen!

 

Van Assel Brecht
Jeugdcoördinator Oost-Vlaanderen

Sponsors

Sponsors