Deel deze pagina:

Interprovinciaal Kampioenschap 2019 Oost-Vlaanderen

Op woensdag 1 mei organiseerde de provincie Limburg in Genk het interprovinciaal kampioenschap voor U15 en U18. Dit zijn de resultaten van onze teams:

  • U15 Meisjes : vice Belgisch Kampioen.
  • U18 Jongens: Brons
  • U18 Meisjes: vice Belgisch Kampioen

1 mei staat sinds jaar en dag voor als de datum waarop de judoka’s van alle Belgische provincies zich in teamverband tegen elkaar meten en het was dit jaar niet anders. Vier sterke Oost-Vlaamse teams, telkens een jongens- en meisjesploeg voor zowel U15 als U18, ondersteund door vijf enthousiaste coaches, trokken naar de prachtige sporthal te Genk. Ook talrijke families, supporters en trainers van de geselecteerde talenten kwamen meegenieten van de mooie organisatie.
Oost-Vlaanderen kwam die dag vaak in de spotlight en de teams zullen herinnerd worden als individueel net-geen-kampioenen, maar wel als topteam, door hun algemene resultaat te vergelijken met andere provincies. Dit weerspiegelt heel mooi de doorzettingskracht, de teamspirit en de kwaliteit die onze judoka’s gezamenlijk hebben. Oost-Vlaanderen keert met een vice-Belgische kampioenstitel, voor zowel de meisjes U15 als U18, en een derde plaats voor de jongens U18, huiswaarts, met onder hen heel trotse coaches.

Om af te sluiten willen we onze persoonlijke fotograaf ook graag bedanken om deze mooie dag in beeld te brengen: dank Hendrik Mortier. Zijn foto’s zullen weldra beschikbaar zijn via onze Facebook-pagina. Thumbs up!
Jonathan De Durpel - 07/05/2019

Bekijk hier de foto's van Rik Vander Sanden en de foto's van Hendrik Mortier.