Deel deze pagina:

Het BOIC reikt de Belgische supporters die niet in de mogelijkheid zijn om naar het verre Brazilië af te reizen toch een unieke ervaring aan tijdens Olympische Spelen van Rio. Op het strand van het Oostende werd het Belgium Rio House neergepoot. Dit is the place to be om alle Belgische sporters die in Rio aan de start verschijnen aan te moedigen en om te genieten van leuke sportactiviteiten en lekkere cocktails op het strand. 

De Vlaamse Judofederatie en het BOIC sloegen de handen in elkaar. Tijdens het openingsweekend stond judo letterlijk en figuurlijk centraal met een tatami op het central court en de judo fan-dag op zaterdag 6 augustus.

Het werd een overweldigend succes met non-stop volzette activiteiten op de judomat en een massa kijklustigen er omheen.

Vele jongeren konden kennis maken met judo tijdens de initiaties o.l.v. het enthousiaste trainerteam van Ostend Judo Club. Deze trainers hadden ook een judo circuit opgesteld waar jonge meisjes en jongens hun judospecifieke vaardigheden konden testen.

Voor de echte judoka's waren er openlucht trainingen o.l.v. de Olympiërs Harry Van Barneveld (Brons +100kg Atlanta 1996) op zaterdag en Ilse Heylen (Brons -52kg Athene 2004) op zondag. Zowel de demo trainingen als de randori trainingen waren fenomenaal. Judoka's uit tientalle judoclub uit Vlaanderen en Wallonië zakten speciaal af naar Oostende om te mogen trainen met deze topper. Bij de randori trainingen waren zelf 40 en 50 judoka's te samen aan het sparren op 1 wedstrijdoppervlakte.

Met veel bewondering konden de toeschouwers genieten van de kata demo van kampioenen Christophe Inghelbrecht en Dirk De Maerteleire als de afsluiter van de eerste dag. Ook de kids van JS Merelbeke gaven het beste van zichzelf tijdens de judoshow.

De Braziliaanse sfeer in het Rio House werd gesmaakt door jong en oud en met veel spanning werd er gekeken naar de prestaties van onze Olympiërs in Rio. De kampen van Charline en Jasper konden live vanaf de judomat bekeken worden. Het was wachten tot maandag avond voor het sportieve hoogtepunt met de medaille van Dirk Van Tichelt.

Dankzij de mooie samenwerking tussen het BOIC, de VJF en Ostend JC en met deze prestaties in het judo zullen de sportpromotionele activiteiten ongetwijfeld verzilverd worden.

 

 

 

Sponsors

Sponsors