Deel deze pagina:

ZELE - Onlangs werd bekendgemaakt dat de Vlaamse regering het noodfonds om de Corona-crisis op te vangen verhoogt van 200 naar 265 miljoen euro. Daar bovenop komt nog eens een bedrag van 31 miljoen aan leningen. Een derde van het geld wordt via de steden en gemeenten verdeeld. De cultuursector ontvangt 65 miljoen euro rechtstreekse steun. Een deel van de 87 miljoen die via de steden en gemeenten verdeeld wordt, zal naar lokale sportverenigingen vloeien. Daarnaast voorziet de regering nog eens 10 miljoen euro aan steun voor sportfederaties en organisatoren van sportevenementen.

Via deze link kan je de lijst met de bedragen die aan de Vlaamse steden en gemeenten worden ter beschikking gesteld, downloaden. 

Belangrijk om weten, is dat de hoofdbrok aan centen voor sport die naar steden en gemeenten gaat en bestemd is voor de lokale sportclubs NIET via de sportfederaties wordt verdeeld. Daarom neem je als sportclub best eens contact bij de sportdienst of sportantenne van de gemeente of stad waar jouw judoclub is gevestigd om te informeren of jouw vereniging in aanmerking komt voor extra financiële steun. 

Enkele argumenten die kracht kunnen bijzetten bij de vraag naar extra (financiële) hulp voor je club in deze Corona-tijden:

  1. Judo is als indoor contactsport één van de sporten die als allerlaatsten hun normale activiteiten zullen mogen herstarten.  In vergelijking met bijvoorbeeld een atletiekclub, tennisclub, … wordt een indoor contactsportclub echt wel zwaarder in haar werking getroffen door deze COVID-19-crisis;
  2. Kosten voor het ontsmetten van de tatami na elke training lopen ook hoger op;
  3. De angst voor COVID-19 kan nog meer aanwezig zijn waardoor er meer energie en kosten moeten gestoken worden in zowel preventie als geruststelling.

 

 Succes!

 

Christian Pierre

Sponsors

Sponsors