Deel deze pagina:

De populairste judo interclubcompetitie van het land – de Callant Cup –  vindt traditiegetrouw plaats in november. Op twee wedstrijddagen streden de Vlaamse Judoclubs voor de Vlaamse en nationale titels per ploeg. Ook voor deze editie liep het tornooi gespreid over twee opeenvolgende weekends, m.n. 17 & 18 en 24 & 25 november. Zo’n 108 teams, goed voor 1.180 judoka’s, traden in het krijt op de tatami voor het eremetaal van de Callant Cup. En opnieuw mogen we stellen: judo is een feest!

Nationaal

Dag 1 van de nationale interclubcompetitie ging door in Ingelmunster, de finale van het tornooi vond plaats in het Waalse Herstal, met in beide geslachtscategorieën negen teams op de mat. Zowel bij de dames als bij de heren manifesteerden VJF-clubs zich in de top drie. JC Koksijde behaalde een mooie derde plaats bij de heren. Bij de dames won JS Merelbeke – met toppers Mina Libeer, Lise Luyckfasseel en Vicky Verschaere – zilver, terwijl JS Reet – met Eveline Delbaen en Selina Delen – brons pakte. De strijd om het zilver tussen Merelbeke en Reet was op het scherp van de snee met respectievelijk 28 versus 27 individuele overwinningen.

Vlaanderen

De Vlaamse reeksen speelden zich af op vier verschillende locaties gespreid over de twee weekends. De deelnemende teams tekenden present in de Trudosporthal in Sint-Truiden (17/11), in Sporthal Ingelmunster en in de Gemeentelijke Sporthal van Kruishoutem (18/11). Tijdens het tweede wedstrijdweekend van 24 en 25 november was de Topsporthal Vlaanderen in Gent het strijdtoneel.

Hierna een overzicht van de kampioenen per reeks.

Eindstand:

Sponsors

Sponsors