Deel deze pagina:

Alle 5 Vlaamse provincies namen het op 11 november 2018 met hun meest talentvolle jongens en meisjes tegen mekaar op in het IP U13. Antwerpen mocht na felbestreden en spannende kampen met slechts 2 punt verschil met Oost-Vlaanderen op het hoogste schavotje plaatsnemen. West-Vlaanderen werd 3de met opnieuw 2 punten verschil met Oost-Vlaanderen. Proficiat aan alle deelnemers die voor dit Interprovinciaal ploegentornooi U13 geselecteerd werden.

Judoclub Nevele organiseerde op 11 november de interprovinciale U13 judo-ontmoeting voor de Vlaamse Judofederatie. Voor judoclub Nevele was dit een nostalgische gebeurtenis, want na 15 jaar konden we dit evenement eindelijk nog eens organiseren in onze eigen gemeente.  De nieuwe sporthal in Nevele diende als decor voor deze organisatie. Meer dan 50 enthousiaste vrijwilligers van de club zorgden voor een vlotte organisatie. Naast de 200 judoka’s mochten we meer dan 500 bezoekers verwelkomen in de sporthal.

Na een mooie groepsopwarming onder leiding van de jeugdcoaches van Oost-Vlaanderen konden de 200 judoka’s starten aan een spannende wedstrijdmiddag.  In de tussenstand sprongen Oost-Vlaanderen en West-Vlanderen haasje over.  Antwerpen begon zwak aan de dag en stond bij de eerste tussenstand op de 5de plaats. Langszaam begonnen de Antwerpenaren aan een remonte en zo kwamen ze dichter bij en bij de laatste tussenstand kregen we een nek aan nek race tussen 3 provincies.  Het was uiteidelijk Antwerpen die het welverdiende goud kon binnenhalen.  Oost-Vlaanderen behaalde een verdienstelijke 2° plaats en de judoka’s van West-Vlaanderen konden het brons meenemen naar huis.

Ploegsamenstelling:

  • Provinciale selectie
    • 25 jongens
    • 15 meisjes
  • judoka's kampen in poules van hun eigen gewicht (max. 10% verschil). 

Volledige uitslag:

Provincie Aantal IO 1ste plaats 2de plaats 3de plaats
Antwerpen 67 12 12 15
Oost-Vlaanderen 65 14 10 6
West-Vlaanderen 63 10 13 8
Limburg 52 8 11 8
Vlaams-Brabant 34 6 3 11

Klik hier voor het volledige fotoverslag door Rik Vander Sanden

Sponsors

Sponsors