Deel deze pagina:

Sportschool VILO Meulebeke - Optie Judo

Even geleden kreeg ik vanuit de VJF de vraag om sportoptie judo in sportschool Meulebeke voor te stellen. Toen ik op een bijscholing oud-leerling Gauthier Blommaert (JC Gent-Drongen) tegenkwam, heb ik hem gevraagd om zijn ervaringen over sportschool Meulebeke op papier te zetten. Hieronder volgt zijn relaas.

 

“Na het tweede jaar secundair moest ik een keuze maken welke richting ik verder uit wilde gaan. Tijdens de zomervakantie had ik op een fedes-judostage een folder gekregen van één van de trainers over sportschool Meulebeke. Toen ik even naar hun website was gaan kijken, was ik er al vlug overtuigd dat deze school iets voor mij was. Een degelijke theoretische opleiding afgewisseld met veel sport en natuurlijk, optie Judo.

Vier uur in de week tijdens de normale lessen. Regelmatig een extra training buiten school. Veel mogelijkheden om mijn conditie op peil te houden in het zwembad, op de (Finse) looppiste, in de fitnessruimte, …

De trainingen waren altijd afgestemd op de periode van het seizoen, stevige trainingen met veel aandacht voor competentietechnieken in voorbereiding op de kampioenschappen. Ruimte voor techniektraining als er een examen aan kwam … Ook van minder gekende facetten van het judo heb ik in Meulebeke kunnen proeven: kata, judo als zelfverdediging, de hilarische judorobics … wat ik zeker nooit vergeet is de fantastische sfeer op school, kameraden voor het leven, en natuurlijk het hoogtepunt van het jaar de driedaagse judostage. Ik kijk met veel plezier terug naar de fantastische jaren op VILO en kan het alleen maar aanraden aan iedere sportminnende judoka.”

 

Praktisch info

 

Meer Vlaamse Sportscholen met optie judo

Sponsors

Sponsors