Deel deze pagina:

Sinds september is Sören Hapers aangesteld als federale trainer topsport voor de doelgroep U18 en eveneens ook als trainer voor de topsportschool. En hierdoor keert hij terug naar zijn alma mater aangezien hij er zelf zes jaar school liep (2004-2010) en op die manier een mooie judobagage heeft meegekregen. Hoog tijd om hem even kort voor te stellen.

“Ik kijk nog steeds nostalgisch terug op deze harde, maar mooie tijd, waarin ik mezelf als persoon heb gevormd en vriendschappen heb gesmeed. Het is dus een beetje mijn jeugd herbeleven voor mij”, aldus Sören.

“Op sportief vlak heb ik bij de jeugd (U17-U20) heel wat opportuniteiten gehad om in het internationale circuit mee te draaien, maar vanaf mijn 20ste bij de senioren heb ik gemerkt dat mijn plafond bereikt was en minderde ik mijn trainingsarbeid zonder volledig te stoppen.”

Sören’s palmares omvat goud op een Europa Cup U17 met een deelname aan het EK en negen BK medailles, waarvan twee Belgische titels en drie bronzen medailles op het BK jeugd en vier keer brons op het BK senioren in de klasse tot 66 kg.

“Judo is al jarenlang een passie voor mij en ik ben enorm vereerd dat ik hier nu mijn beroep van heb kunnen maken. Ik hoop nu zoveel mogelijk jeugd optimaal kansen te geven zich te ontwikkelen om zo een succesvolle doorstroom te maken naar het internationale senioren niveau. Dit zonder hen een afkeer te doen krijgen, want vele van mijn collega's destijds hebben de liefde voor de sport niet behouden na het beëindigen van de topsportperiode”, stelt de nieuwe VJF-jeugdcoach.

“Met mijn 26 jaar ben ik nog best jong voor deze functie, al ben ik wel in het bezit van een diploma trainer A en draag ik reeds de 5de Dan-graad. Ook heb ik toch al enkele jaren ervaring opgebouwd als hoofdtrainer in de club waarin ik zelf mijn eerste judostapjes zette in 2001, JC Arendonk, en als provinciale trainer van Antwerpen, van welke functie ik nu afscheid zal nemen.”

Wij wensen Sören alvast veel succes in zijn functie als VJF-coach en trainer van de topsportschool!

 

 

Sponsors

Sponsors