Deel deze pagina:

Vlaamse Judofederatie publiceert een boek over vallen voor senioren: Vallen Zonder Zorgen, valinitiatie voor de actieve 55-plusser

Het grote risico op letsels wanneer ouderen vallen, is een wereldwijd maatschappelijk probleem. Nochtans bestaan er veel goede initiatieven rond valpreventie. De redene­ring van valpreventie is dat wie niet valt zich ook niet kwetst. Valpreventie leert ouderen ook rechtstaan, maar wat als een oudere toch echt valt?

De Vlaamse Judofederatie voelde zich aangesproken door die uitdagende vraag. Judo is immers de sport bij uitstek die de kunst van het veilig vallen beoefent. De judofederatie wil die deskundigheid graag ten dienste stellen van de maatschappij. Daartoe ontwikkelde de Vlaamse Judofederatie het programma Vallen Zonder Zorgen, valinitiatie voor de actieve 55-plusser.

Tussen 2015 en juli 2017 namen reeds 1229 55-plussers over heel Vlaanderen deel aan het programma.

Vallen Zonder Zorgen is een bewegingsles, een kennismaking met oefeningen die leren goed te landen bij struikelen en uitglijden: de twee meest voorkomende valscenario’s in het dagelijks leven.

Het boekje wil het succesvolle programma een nog ruimere bekendheid geven bij de senioren­verenigingen, de sportverenigingen, de gemeen­telijke sportdiensten, de zorgsector en in de eerste plaats bij alle actieve senioren.

Meer info: Silvia Buysens, sporttechnisch coördinator recreatieve sportbeoefening, silvia@vjf.be

Kostprijs: 14 euro via de webwinkel VJF

 

 

Sponsors

Sponsors