Deel deze pagina:

De Vlaamse Judofederatie vzw publiceert een boek over judo voor senioren: Kintsugi Judo, duurzaam judo voor de judoka 55+

De Vlaamse Judofederatie (VJF) stelt vast dat het aantal 55-plussers in de federatie sinds 2009 jaar na jaar stijgt, zowel in absoluut aantal als relatief ten opzichte van het totaal aantal leden. Maar hoe houd je de levenslang judoka’s actief op de mat en vermijd je drop out? Hoe krijg je 55-plussers (opnieuw) in de dojo?

De Vlaamse Judofederatie wil de drempels verlagen en aangepast judo aanbieden. Het boek Kintsugi Judo stelt de innovatieve visie en werkwijze nu voor iedereen ter beschikking.

Het boek bestaat uit vier grote delen: eerst komen de vragen waarom, hoe en wat van Kintsugi Judo aan bod. Na dat essaydeel volgt een beschrijving van 80 Kintsugi Judo oefenvormen.

Kintsugi Judo heeft tot doel om oudere judoka’s, levenslang judoka’s, herstarters en starters, judotrainingen aan te bieden:

  1. die hen de gelegenheid geven tot plezier, sociaal contact en het onderhouden van de brede gezondheid;
  2. die rekening houden met de verschillen tussen de deelnemers, met de mogelijke fysieke belemmeringen en met de groeiende broosheid en kwetsbaarheid van het 55+ lichaam;
  3. die de deelnemers bewust empoweren voor het dagelijks leven.
  4. waarbij de 55-plusser aan alle onderdelen van de training actief kan deelnemen over de volle 90 minuten.

Kostprijs: 18 euro via de webwinkel VJF

Meer info
Uitgever Vlaamse Judofederatie vzw
Auteur Raf Tits, raf.tits@gmail.com  
ISBN 978-90-90-31053-4
Dep. D/2018/14.337/2

Silvia Buysens, sporttechnisch coördinator recreatieve sportbeoefening, silvia.buysens@vjf.be

Sponsors

Sponsors