Deel deze pagina:

De Vlaamse Judofederatie (VJF) heeft net zoals elke sportliefhebber met ontzetting de druk op de Iraanse judoka Mollaei vernomen.

De VJF volgt volledig de stelling van de Internationale Judofederatie (IJF) dat sport en zeker judo vrij moet kunnen worden beoefend met respect voor iedereen en los van elke politieke of religieuze invloed.

Wij steunen dan ook judoka Mollaei in deze precaire situatie.

De federatie betreurt echter de, om evidente redenen, aandachttrekkende krantentitel dat Mollaei opzettelijk zou hebben verloren van Matthias Casse. Matthias zette in de Nippon Budokan Arena in Tokio zonder meer een wereldprestatie neer. De halve finale werd beslist na quasi een dubbele wedstrijdduur (Golden Score), waarin beide judoka's tot het uiterste zijn gegaan. Matthias Casse heeft in het verleden tevens reeds van Mollaei gewonnen.

Matthias heeft, samen met de technische staff, alle wedstrijden heel goed voorbereid en was bijgevolg klaar voor een topprestatie.  

Als sportfederatie hopen wij dat het IOC en de IJF voldoende gewicht kunnen inbrengen om Mollaei veilig en gezond verder te laten judoën.

Bart Demuynck,

Voorzitter VJF

 

Sponsors

Sponsors