Deel deze pagina:

Mina Libeer pakt zilver op European Open

Op 18 en 19 augustus jl. vond in Minsk de European Open plaats. Het toernooi ging door in de ‘Chizhovka-Arena’. Dit judotoernooi diende tevens als test-event voor de 2de European Games die in 2019 in de hoofdstad van Wit-Rusland worden georganiseerd.

De volgende atleten werden door de Vlaamse Judofederatie geselecteerd om deel te nemen aan deze European Open:

  • Mina Libeer (-57kg)
  • Joran Schildermans (-60kg)
  • Gourgen Aleksanyan (-66kg)

De atleten werden begeleid door VJF-Coach Robert Krawczyk.

Een toernooi met een sterke bezetting. De heren geraakten niet voorbij de eerste ronde. Joran Schildermans (-60kg) verloor zijn eerste kamp tegen de Fransman Mkheidze die uiteindelijk zilver pakte. Gourgen Aleksanyan (-66kg) verloor zijn eerste kamp tegen de Rus Chernykh.

Een puike prestatie daarentegen van Mina Libeer (-57kg). In de voorronde versloeg Mina respectievelijk de Oostenrijkse Theodoralis en de Duitse Mueller waardoor ze als eerste eindigde in haar poule. In de halve finale deed ze de Duitse Starke in het stof bijten wat haar een plaats in de finale opleverde. In de kamp om het goud vond ze echter haar meerdere in de Poolse Kowalczyk. Niettemin een knappe 2de plaats dus. Proficiat!

Dankzij deze zilveren medaille heeft Mina zich geplaatst voor het nakende Wereldkampioenschap senioren in Baku, Azerbeidzjan!

Een mooie derde plaats ook met brons voor Jorre Verstraeten (-60kg) van de Waalse zusterfederatie.

 

Sponsors

Sponsors