Deel deze pagina:

Matthias Casse: Als topsporter wil je altijd winnen

Matthias Casse (World Ranking 110) begon zijn eerste EK bij de senioren met een vlotte zege (waza-ari) tegen de Moldaviër Dorin Gotonoaga (WR 31), die nochtans in februari nog brons veroverde op de Grand Prix van Düsseldorf. Maar daarna volgde een uitputtende clash van meer dan 8 minuten tegen de Bulgaarse nummer 2 van de wereld Ivaylo Ivanov. Na 4min15 in de Golden Score, toen beide judoka's nog amper een greintje macht overhielden, kon Ivanov toch een waza-ari scoren. "Ik was totaal leeg", gaf Matthias Casse grif toe in de mixed zone van de Torwar Arena. "Ik vertrok met het idee dat ik van hem kon winnen omdat ik hem vorig jaar op de European Open van Madrid al eens geklopt had. Maar het was al vlug duidelijk dat hij nu sterker op de mat stond. Logisch ook want vorig jaar was Madrid niet meer dan een voorbereiding op de Olympische Spelen. Nu wilde hij op zijn minst het brons van vorig jaar op het EK evenaren".

Het zou Ivanov niet lukken want hij raakte niet verder dan de 7de plaats. Wellicht had hij zijn beste pijlen verschoten in de Golden Score tegen Matthias. 

Tijdens het interview aan de RTBF begon hij zijn nederlaag al te relativeren alhoewel hij spijt had dat hij spijt had over zijn nederlaag. "Als topsporter wil je altijd winnen. Zeker als je vertrekt met het idee dat je kan winnen, komt verliezen dubbel hard aan. Tijdens de match was het dikwijls een dubbeltje op zijn kant. Het ene moment zag ik de mogelijkheid tot scoren; het volgende moment spoorde aan tot voorzichtigheid. In principe hoef ik niet ontgoocheld te zijn want mijn hoofddoelen voor dit jaar zijn het EK en WK voor junioren. Maar eens je hier bent, wil je toch zo hoog mogelijk uitkomen".

Matthias Casse was ook heel blij dat hij in Warschau Dirk Van Tichelt in zijn buurt had. "Het gaf mij extra vertrouwen. Dirk drukte mij vooral op het hart dat ik gewoon mijn wedstrijden moest kampen, in mezelf geloven en vooral plezier beleven in al wat zich hier in Warschau voordoet".

Voor de drie andere Belgen, die vandaag in actie kwamen op het EK was er ook geen succes weggelegd. Bij de -70 kg verloor Lola Mansour (WR 40) haar eerste kamp  op strafpunten in de Golden Score tegen de Italiaanse Carola Paisonni (WR 83) en juniore Gabriëlla Willems (WR 78) moest in de Golden Score een fatale waza-ari toestaan tegen de Nederlandse Natascha Ausma (WR 37). Bij de -81 kg kwam Sami Chouchi (WR 158) ook niet verder dan een eerste duel tegen de Portugees Anri Egutidze (WR 65), die twee waza-ari's achter zijn naam kreeg.

Sus Kabé

Sponsors

Sponsors