Deel deze pagina:

In zijn eerste gevecht van de dag tegen de Mexicaan Samuel Ayala (World Ranking 102)  stond er geen maat op het overwicht van junioren wereldkampioen Matthias Casse (WR 20) maar in de volgende kamp tegen de Canadees Antoine Valois-Fortier moest hij de wet van de sterkste ondergaan. Een minuut voor tijd raakte hij niet meer uit de houdgreep van de bronzen medaille van de Olympische Spelen van Londen 2012. "Het plan was om zoveel mogelijk de mouw te pakken van de Canadees maar dat lukte mij onvoldoende", gaf Matthias Casse grif toe na zijn verliezend duel. "Omdat zijn armen langer waren dan die van mij, kon ik hem nooit in gevaar brengen. En uiteraard heeft hij veel meer ervaring dan ik. Nochtans had ik na de stage vorige week in Herstal, waar hij ook aan deelnam, het gevoel dat ik niet kansloos zou zijn tegen hem".

"Ik had hier meer wedstrijden willen winnen maar tegelijkertijd besefte ik wel dat in Parijs iedereen op een hoog niveau in actie komt. Het staat ook buiten kijf dat de Canadees absolute wereldtop is. Mijn judo zat wel goed en ik heb mij ook helemaal aan het vooropgestelde tactisch plan gehouden. Dat stemde coach Mark Van der Ham tevreden maar omgekeerd is hij van oordeel dat ik mijn kumi kata nog moet verbeteren om sneller te kunnen scoren".

"Het is spijtig dat ik op de meest prestigieuze Gand Slam niet verder kwam. Ik hoorde ook Belgen in de zaal voor mij supporteren en dat is uiteraard ook leuk om te horen. Maar mijn aanwezigheid op de Olympische Spelen van Rio heeft mij geleerd dat je je als judoka helemaal moet focussen op de wedstrijden en je niet teveel moet laten afleiden door alles en iedereen rond het gebeuren. Dat heeft Dirk Van Tichelt in Rio voortreffelijk gedaan en dat heeft mij hier zeker geholpen om rustig te blijven in de speciale sfeer van Parijs. Ik besef nu ten volle dat je in feite steeds tegen dezelfde mensen moet kampen en er op dat vlak geen verschil is tussen een European Open of een Grand Slam. Zo was de Canadees vorige week van de partij op de European Open van Sofia, waar hij zilver veroverde. Ik kan mij voorstellen dat hij voor Parijs nog iets meer gepiekt zal hebben maar hij blijft wel dezelfde te kloppen persoon. Ik kijk in ieder geval al uit naar de stage in Parijs, de Grand Slam van Düsseldorf en de daaropvolgende stage".

Sus Kabé

 

Sponsors

Sponsors