Deel deze pagina:

Op de afgelopen IJF Grand Slam in Parijs die plaatsvond in de AccorHotels Arena te Bercy op 9 en 10 februari jl. tekenden acht Belgen present.

Charline Van Snick (-52kg), Ann Sophie Jura (-48kg), Gabrielle Willems (-70kg), Jorre Verstraeten (-60kg) en Sami Chouchi (-81kg) vertegenwoordigden de Waalse zusterfederatie FFBJ, terwijl Roxane Taeymans (-70kg), Matthias Casse (-81kg) en Joachim Bottieau (-90kg) de uitgezonden VJF-atleten waren. Mina Libeer (-57kg) moest wegens een kwetsuur verstek geven.

Geen enkele Belg haalde het medaillepodium van dit sterk bezette tornooi. Matthias Casse leverde evenwel de beste prestatie met een zevende plaats.

De VJF-atleten kwamen alle drie pas op 10 februari in actie. Roxane Taeymans strandde in de eerste ronde, Joachim Bottieau werd afgestopt in zijn derde kamp en Matthias Casse was goed op dreef, maar werd na verlies in de vierde ronde verwezen naar de herkansingen, waar hij uiteindelijk de duimen moest leggen tegen regerend Wereldkampioen Mollaei (IRI).

Samen met Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx blikken we even terug op de prestaties van de Vlaamse atleten.

Matthias Casse heeft een goed tornooi achter de rug vind ik. Zijn laatste wedstrijd tegen de regerende Wereldkampioen Mollaei kon alle kanten uit gaan, zeker in de golden score. Er gebeurde van alles tegelijkertijd en zijn tegenstander was een fractie van een seconde sneller. Dat zijn nu eenmaal zaken die gebeuren. We hebben wel een sterke Matthias bezig gezien. Vooral dan in de kamp tegen de Italiaan Marconcini waarbij hij zijn tegenstander in de golden score uitput en dan de bovenhand neemt. Ondertussen merk je dan ook dat ongeacht zijn prille leeftijd van 21 hij toch wel die maturiteit heeft om zijn hoofd erbij te houden om een wedstrijd tot een goed einde te brengen. De enige tegenstander waar hij minder vat op kreeg, was de Israëliër Muki die een sterke dag had, maar natuurlijk ook de regerende Europese kampioen is en die in Parijs dan uiteindelijk zilver pakt.

Joachim Bottieau kan terugblikken op twee sterke wedstrijden tegen Viitanen (FIN) en Mathieu (FRA). Sterk, origineel, vecht zoals het moet. Komt dan uit tegen de Japanner Mukai waarbij je merkt dat die dan de leiding neemt in het gevecht. We moeten Joachim wat meer tijd geven. Hij begint aan een comeback in het internationale circuit en debuteerde in Den Haag eind vorig jaar waar hij verdienstelijk vijfde werd. Een positief verhaal dat nog verder in de goede richting gaat evolueren.

Roxane Taeymans kwam haar eerste kamp uit tegen een sterke tegenstander, de Kroatische Matic. De kamp was redelijk gesloten en gaat in golden score waar ze een derde shido krijgt. Evenwel na een andere wedstrijd dan wat we op de GP van Tel Aviv van haar te zien kregen. Ik zie dit positief. Jammer genoeg overleeft ze op de Grand Slam de eerste ronde niet, maar Düsseldorf en Marrakesh zie ik positief evolueren.”

Lees hier ook het interview met Matthias in de Mixed Zone.

Christian Pierre

Sponsors

Sponsors