Deel deze pagina:

1 mei is traditioneel het nationaal interprovinciaal kampioenschap voor U15 en U18 ploegen.

We konden dit jaar 3 ploegen afvaardigen: bij de U15 meisjes en jongens, bij de U18 enkel jongens. Iedereen toonde bijzonder veel inzet en geduld, zowel de judoka’s als de ouders, waarvoor onze dank.

De dames vochten een mooi parcours. Ze startten tegen de uiteindelijke winnaar, West Vlaanderen, en moesten hun meerdere al meteen erkennen. Echter in de 2e match waren we sterker dan Luik.  Als 2e  kwamen ze uit hun poule, dat betekent dat ze de halve finale moesten kampen tegen nr 1 van de andere poule. De dames uit Henegouwen moesten de duimen leggen voor onze gemotiveerde judoka’s, die elkaar sterk aanmoedigden met veel stemvolume … Toen waren we al zeker van een medaille, revanche nemen op West Vlaanderen was de boodschap want in de finale stonden we terug tegenover elkaar, maar deze waren sterker.

Een mooie 2de plaats en veel lachende gezichten. Proficiat Fieke, Sara, Nore, Loes, Lotte, Tonja, Emelie, Mauke, Caithlin, Mariama, Jolien en coach Charlotte.

Onze jongens U 15 en U 18 kwamen niet uit hun poules maar hun inzet en groepsmentaliteit was subliem. Bedankt voor jullie aanwezigheid en vechtlust.  Merci om onze provincie te vertegenwoordigen.

 

15 mei verwachten we iedereen op de provinciale training te Genk!