Deel deze pagina:

WARSAW - Het afgelopen weekend (28 februari-1 maart) stond de European Open in Warschau op het internationale programma van enkele van onze VJF-judoka’s, met name Ellen Salens (-48kg) , Selina Delen (-63kg), Lien Meeuwssen (-70kg), Joran Schildermans (-60kg) en Jeroen Casse (-73kg), namen deel.

Joran Schildermans (-60kg) had een bye in de eerste ronde, maar verloor zijn eerste kamp tegen de Azeri Rovshan Aliyev. 

Jeroen Casse (-73kg) versloeg zijn eerste tegenstander, de Fransman Hugo Tchorowski, maar vond zijn meerdere in de Roemeen Alexandru Raicu. 

Ellen Salens (-48kg) wint na een bye in de eerste ronde, haar kamp in de tweede tegen de Spaanse Carla Montanez Peirot. In de derde ronde verslaat ze landgenote Lois Petit van de Waalse zusterfederatie FFBJ. In de halve finale moet ze echter het onderspit delven tegen de Française Manon Urdiales. In de kamp om het brons verliest ze tegen de Spaanse Cinta Garcia Mesa en eindigt zo op een vijfde plaats. 

Selina Delen (-63kg) verslaat de Duitse Jill Trenz in haar eerste kamp. Vervolgens wint ze van de Deense Helene Christensen om leider te worden van haar poule. In de halve finale verliest ze echter van de Poolse Angelika Szymanska. Ook Selina kampt vervolgens voor brons, maar verliest van de Roemeense Stefania Dobre en eindigt bijgevolg tevens op een vijfde stek.

Lien Meeuwssen (-70kg) legt een mooie weg af. In haar eerste kamp verslaat ze de Witrussische Zhanna Asipovich. Vervolgens overklast ze de Poolse Katarzyna Sobierajska. In de halve finale tegen de Italiaanse Carola Paissoni pakt ze twee strafpunten, maar blijft ze haar tegenstander te sterk af. Echter in de kamp om het goud wordt ze verslagen door de Poolse Urszula Hofman. 

“Ik voelde niet onmiddellijk druk om te presteren,” aldus Lien achteraf. “Voor mij was dit tornooi in de eerste plaats een mooie kans om ervaring op te doen. Uiteraard heel leuk dat de dag dan alsnog eindigt met een medaille.”

"Lien is nog steeds junior, maar kreeg deze kans omwille van haar resultaat in Herstal en haar inzet tijdens de trainingen,” aldus Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx. “Ze zette een knap parcours neer met ondermeer een overwinning tegen Paisoni (WR 47). Dit is een aangename verrassing van deze oud-leerling aan de topsportschool. Ellen Salens eindigde opnieuw op een ondankbare vijfde plaats. Ze heeft heel duidelijk progressie gemaakt de afgelopen periode. Helaas kan ze dat voorlopig niet omzetten in een medaille, maar ze is er wel dicht bij. De details maken het verschil. Selina Delen weet haar twee eerste kampen te winnen, maar moet dan twee keer het onderspit delven waardoor ze eveneens op een vijfde plaats stuit. Dit resultaat kan haar hopelijk een boost geven voor de komende wedstrijden. Jeroen Casse en Joran Schildermans worden vroeg uitgeschakeld tegen sterke tegenstanders. Beiden werken hard tijdens trainingen, maar resultaten volgen nog niet."

Abdul Malik Umayev (-73kg) van de Waalse zusterfederatie FFBJ pakte mooi goud in zijn gewichtscategorie. 

 

Christian Pierre

Sponsors

Sponsors