Deel deze pagina:

Judoclubs Geluwe en Wervik zijn samengesmolten in de nieuwe fusieclub JC AKOGARE, sinds 1 januari 2019 actief als nieuw opgerichte VZW.

“Wij zijn op het idee van een fusie gestoten na het nieuws dat er in de sporthal Ter Linde te Geluwe een nieuwe, moderne gevechtssportzaal gebouwd zal worden”, vertelt Sven Garreyn, voorzitter van de nieuwe club. “Met twee clubs onder dezelfde postcode voelde het soms meer als concullega’s i.p.v. collega's waardoor we rond de tafel hebben gezeten om hierover te overleggen met de nieuwe club als eindresultaat.”

Momenteel trainen beide clubs nog op twee verschillende locaties. “Zodoende kunnen we rustig naar elkaar toegroeien om volledig op de juiste lijn te zitten op het moment dat we verhuizen naar de nieuwe dojo”, aldus Sven.

Judoclub Geluwe werd boven de doopvont gehouden door Sven’s grootvader, wijlen Gerard Verfaillie. “Vlak voor zijn overlijden had ik de belofte gemaakt om de club in volle glorie te blijven voortzetten. Daaraan heb ik, samen met mijn bestuur, heel sterk woord gehouden”, aldus Sven. “Judoclub Geluwe was een leuke vriendschappelijke en enthousiaste onderneming met allemaal respectvolle en goede judoka's. Dit was dan ook de ‘file rouge’ naar de oprichting van Judoclub AKOGARE, waarbij natuurlijk de alomgekende leuze 'SAMEN STERK' ervoor gaat zorgen dat we de nieuwe fusieclub kunnen laten bloeien op zowel recreatief als competitief vlak.”

Na het overleg met Judoclub Wervik bleek immers dat beide judoclubs dezelfde toekomstvisies hadden. “Voor ons is het ook fantastisch om Norbert Poissonnier bij ons team te mogen rekenen. Norbert is een judoka met 7de DAN-graad die een heel mooi palmares op zijn naam heeft staan. Kortom, iemand waarnaar de judoka's uiteraard zullen opkijken. Wij zijn ervan overtuigd dat dit zeker een succesverhaal wordt.”

De nieuwe fusieclub telt momenteel 107 leden. Voorzitter is dus Sven Garreyn, voormalig voorzitter van Judoclub Geluwe, terwijl voormalig voorzitter van Judoclub Wervik Lieve Demyttenaere de functie van ondervoorzitter waarneemt. Clubnummer 3025 blijft behouden om alzo het oudste nummer van de twee clubs te kunnen laten voortbestaan.

 

 

Sponsors

Sponsors