Deel deze pagina:

Afgelopen zaterdag, 16 maart 2019, vond in Gent de Algemene Vergadering van de Vlaamse Judofederatie VZW plaats. De AV startte echter met judo van de bovenste plank. En daar zorgde onze eigen Matthias Casse voor! Via de livestream van de Grand Slam in het Russische Ekaterinburg zat iedereen reeds op het puntje van hun stoel voor de entertainende beelden van Matthias’ spannende kamp voor het brons.

Eenmaal de kamp voorbij – jammer genoeg net geen brons voor onze topper – kwam na het welkomstwoord van voorzitter Bart Demuynck de AV echt op gang. Er werd een overzicht gegeven over het voorbije jaar 2018 en uiteraard vooruitgeblikt naar 2019 waar veel nieuwe uitdagingen ons staan op te wachten.

Interne verschuivingen zullen zorgen voor een meer dynamische en transparante judofederatie. We kijken allen uit naar een judojaar waar clubondersteuning nog belangrijker wordt. Met de hervormingen van de commissies willen we vooruit met onze federatie naar een organisatie die mee wil evolueren en kan inspelen op de huidige noden van al onze judoka’s. Dat we als sportfederatie vooruit willen, is immers een vaststaand feit. We moeten echter realistisch blijven en dit doelgericht aanpakken.

Last but not least was er de huldiging van enkele jeugdige beloftevolle judoka’s in het kader van de Trofee Ranking 2018, m.n. Sara Ver Eecke (U15 meisjes), Ray Marinx (U15 jongens), Elise Smekens (U18 meisjes), Jarne Duyck (U18 jongens) en Trofee Opdedrynck 2018, m.n. Elien Breusegem (U15 meisjes), Gianni Shabberdian (U15 jongens), Elise Smekens (U18 meisjes) en Ghèron Lecompte (U18 jongens).

Tot slot kregen ook nog vier ‘anciens’ een eervolle huldiging voor 50 (!) jaar zwarte gordel, m.n. Denise Baeten, Jacques Martens, Willy Hermans en Annie Witvoet.

Lees zeker het volledige verslag na dat eraan komt midden april. Zo blijven tevens de leden die niet aanwezig konden zijn op de hoogte.

Alvast bedankt aan alle judoka’s, trainers, ouders en vrijwilligers om alles mogelijk te maken.

We horen graag van jullie in 2019!

 

Sponsors

Sponsors