Deel deze pagina:

Op 3 november is het zover. Dan wordt Antwerpen dé judohoofdstad van het land! Heel even maar. Dat volstaat echter voor de Belgische judoka’s om te tonen wie de beste van het land is. Het wordt immers een bijzondere editie waarop haast al onze internationale toppers aanwezig zullen zijn.

Onze bronzen Olympiërs Charline Van Snick en Dirk Van Tichelt, Vice-Europees kampioen Sami Chouchi, Europese kampioene bij de Junioren Loïs Petit, Wereldkampioen bij de Junioren Matthias Casse die onlangs op het Wereldkampioenschap Senioren in Bakoe opnieuw van zich liet horen met een zevende plaats, ze tekenen allemaal present op het BK in Antwerpen. Ook het aanstormend jeugdig talent is van de partij. Zoals Matthias’ jongere broer Jeroen Casse, Mina Libeer en Amber Ryheul. Enkel Europees kampioen Toma Nikiforov moet afhaken wegens een knieblessure.

Het Belgische judo zit opnieuw in de lift. Merkbaar bij de Belgische dames U21 van vorig jaar. Op de internationale EJU- en IJF-tornooien veroverden Mina Libeer, Loïs Petit, Myriam Blavier, Gabriëlla Willems en Amber Ryheul 14 medailles, waarvan maar liefst 9 maal goud. 

Ook hun mannelijke leeftijdsgenoten Matthias Casse, Jorre Verstraeten, Naoufal Ez Zerrad en Julien Debruycker maken deel uit van deze onwaarschijnlijke generatie. Getuige hiervan is de wereldtitel van Matthias, de eerste voor België na een droogte van 27 jaar. 

De volledige persmap kan u hier downloaden.

[EINDE]

 

Praktische info voor de pers

Datum: 3 november 2018

Aanvang: 08h30

Einde: 17h00

Locatie: Sporthal Arena, Arenaplein 1, 2100 Deurne (Antwerpen) - 03 293 28 50

Hashtag: #BKJudoAntwerpen2018

08:30: aanvang met wegingen gevolgd door voorrondes

13:00 - 15:00: Kleine finales
15:15 - 16:30: Finales
16:40 – 17:00: Medailleceremonies

Perscontact: Christian Pierre - christian.pierre@vjf.be - 0473/677.605

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via mail.

 

Sponsors

Sponsors