Deel deze pagina:

Van 16 t.e.m. 18 november jl. vond in het Nederlandse Den Haag de tweede editie van de IJF Grand Prix plaats. De 14 te winnen gouden medailles werden opgeëist door judoka’s afkomstig uit 12 landen, terwijl atleten van 27 landen het medaillepodium beklommen, waaronder twee Belgen, m.n. Charline Van Snick (FFBJ/-52kg) pakte goud en Gabriëlla Willems (FFBJ/-70kg) brons. Verder nog drie Belgen in de top acht: Jorre Verstraeten (FFBJ/-60kg) eindigde zevende, Mina Libeer (VJF/-57kg) en Joachim Bottieau (VJF/-90kg) allebei op een vijfde stek in hun respectievelijke categorie.

Een overzicht van de VJF-prestaties

Joran Schildermans (-60kg) wint zijn eerste kamp vs. Morgoyev (UKR) met armklem, maar wordt gestopt door Bouda (FRA) in de tweede ronde.

Voor Amber Ryheul (-52kg) is het tornooi van korte duur. Ze verliest haar eerste kamp tegen Valentim (BRA), de latere finaliste. Ook Jeroen Casse (-71kg) kent een slechte start en verliest zijn eerste kamp met El Meziati (MAR) als tegenstander.

Mina Libeer (-57kg) wint haar eerste kamp vs. Petrocchi (ARU). In de tweede ronde wint ze van Ohai (ROU). In de kwartfinale moet ze echter het onderspit delven tegen Borowska (POL), maar wordt ze naar de herkansingen verwezen. Daar wint ze haar kamp tegen LOUIS (FRA) en gaat voor brons. Ze grijpt echter naast een podiumplaats door verlies tegen Roper (PAN) met waza-ari en eindigt aldus als vijfde.

Dirk Van Tichelt (-73kg) gaat door naar de tweede ronde door winst vs. Pertelson (EST). Daar wint hij in de golden score van Kanivets (UKR), maar strandt in de derde ronde na een spannende en lange golden score tegen Ungvari (HUN).

Roxane Taeymans (-70kg) wint haar eerste kamp tegen Sun (CHN) in de golden score met knappe ippon, maar verliest in de tweede ronde van Jager (NED).

Joachim Bottieau (-90kg) walst zich door de voorrondes door achtereenvolgens te winnen van Mathieu (FRA), Klammert (CZE) en Tchrikishvili (GEO). In de halve finale sputtert de motor echter en verliest hij tegen Kukolj (SRB) waardoor hij naar de herkansingen wordt verwezen voor de kamp om het brons. Hij verliest echter de medaille aan zijn tegenstander, de Nederlander Smink.

 

Sponsors

Sponsors