Deel deze pagina:

ZELE - Naar aanleiding van de voortdurende nieuwe ontwikkelingen in de Coronavirus COVID-19-crisis en de verslechtering van de situatie in vele landen, is reizen steeds riskanter geworden en dus ook openbare bijeenkomsten. De Internationale Judofederatie nam bijgevolg een drastische beslissing om te voldoen aan de algemene veiligheidsmaatregelen die van kracht zijn over de hele wereld.

Het uitvoerend comité van het IJF heeft daarom de noodbeslissing genomen om alle Olympische kwalificatie-evenementen op de IJF-kalender tot 30 april 2020 met onmiddellijke ingang te annuleren. Dit omvat de Grand Slam in Ekaterinburg (RUS) en de Grand Prix in Tbilisi (GEO) en Antalya (TUR), alsook de continentale evenementen.

Voor onze atleten die zich nog moeten kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio – Dirk Van Tichelt, Toma Nikiforov, Roxane Taeymans – heeft dit uiteraard grote gevolgen. Er is echter nog hoop.

Dr. Richard Budgett, IOC Medical Director:  “Wat de implicaties voor sportevenementen betreft, werkt het IOC nauw samen met de Internationale Sportfederaties en het Organisatiecomité Tokyo 2020 om elke kwalificatiewedstrijd of elk kwalificatietornooi bij te houden waarin de deelname van atleten kan worden beïnvloed teneinde de coördinatie tussen de respectieve Internationale Federaties (IF's), Nationale Federaties en Nationale Olympische Comités te vergemakkelijken en ervoor te zorgen dat eventuele specifieke vereisten voor de deelname van deze atleten duidelijk zijn en worden gevolgd, met inachtneming van de richtlijnen van de nationale gezondheidsautoriteiten van de landen die de evenementen organiseren. Wanneer er gevolgen zijn voor de deelname van atleten, zal het IOC samenwerken met de relevante IF's om ervoor te zorgen dat de getroffenen een eerlijke kans hebben om zich te kwalificeren.”

Tijdens een buitengewone vergadering van de raad van bestuur van de Internationale Judofederatie d.d. 10 maart inzake de gevolgen van de COVID-19-crisis, zijn de volgende drie besluiten unaniem goedgekeurd om de veiligheid van de hele judofamilie en de eerlijkheid van de sport te garanderen:

- De olympische kwalificatieperiode wordt verlengd tot 30 juni 2020;

- De continentale kampioenschappen gepland in de periode tot 30 april 2020 worden uitgesteld;

- Alle Cadet- en Junior-evenementen worden ook geannuleerd tot 30 april 2020.

De IJF sluit wijzigingen niet uit. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

 

Christian Pierre

 

Sponsors

Sponsors