Deel deze pagina:

Het gaat razend snel voor Mina Libeer, Jorre Verstraeten en Matthias Casse sinds de komst van Mark Van der Ham, de Nederlander die wil bewijzen dat hij ook in het buitenland talenten naar een Olympische medaille kan (bege)leiden.

Mina Libeer (-57 kg) en Jorre Verstraeten (-60 kg) zijn pas 20 jaar; Matthias Casse (-81 kg) wordt op 19 februari ook nog maar 21. Het zijn jonge talenten, die in de volksmond het risico lopen om verbrand te worden als ze te snel naar de topcompetities worden gebracht. De Grand Slam van Parijs is de zwaarste van het seizoen maar Mark Van der Ham gooit onbevreesd zijn talenten voor de judo-leeuwen. "Op de eerste plaats omdat ik ervan overtuigd ben dat zij klaar zijn om het op dit niveau te wagen", reageerde hij deze week grieperig van op zijn bed. "Matthias veroverde brons op de Grand Prix van Den Haag en Mina werd er vijfde. Jorre Verstraeten hoeft op bepaalde momenten voor geen enkele wereldtopper onder te doen. Bovendien leven zij met een geweldige honger naar dit soort topwedstrijden. Dat mag je in eerste instantie niet afremmen maar tegelijkertijd moet je na ieder toernooi ernstig evalueren of je even een stapje terug moet zetten of je hen een volgende kans moet gunnen. Samen moet je, ieder op zijn ritme, de juiste stappen zetten".

De Grand Slam van Parijs 2018 vindt plaats drie maanden vooraleer de Olympische kwlaificatieperiode voor Tokio van start gaat. Mark Van der Ham wil zijn atleten naar de meest gunstige uitgangspositie brengen. "Als je in Parijs één kamp wint, krijg je even veel punten dan wanneer je op een European Open goud pakt", verdedigt Mark Van der Ham verder zijn visie. "Als je ooit op de Spelen wil geraken, moeten Mina, Matthias en Jorre nog een niveau hoger geraken. Hoe eerder dat gebeurt, hoe beter. Maar het hoeft niet noodzakelijk op de Grand Slam van Parijs te gebeuren. Die druk wil ik aboluut aan niemand opleggen. Alles is een leerproces en in dat opzicht kan de Grand Slam van Parijs heel wat ervaring opleveren, die bij volgende toernooien best van pas kan komen".

Mina Libeer heeft momenteel nog last van een schouderblessure en dus staat het nog niet voor honderd procent vast dat zij in Parijs in actie zal komen.

Sus Kabé

 

Sponsors

Sponsors