Deel deze pagina:

Geproclameerden Jeugdjudofonds 2016

Het VJF-jeugdjudofonds is een project georganiseerd door de VJF met de steun van de Vlaamse Overheid & Sport Vlaanderen om de kwaliteit van het jeugdjudo op een nog hoger niveau te brengen.

Dit jaar werd het voor de vierde keer georganiseerd en het was net zoals de vorige edities een groot succes. Maar liefst 66 clubs begonnen aan het invullen van een dossier, uiteindelijk werden 53 clubs geproclameerd. De overige deelnemende clubs vulden geen volledig formulier in en voldeden niet aan de verplichte instapvoorwaarden. Dit geeft een stijging weer van maar liefst 13% geproclameerde clubs ten op zichte van 2015.

De clubs werden geëvalueerd op basis van de volgende criteria: de jeugdleden, het jeugdsportbeleid, het trainersaanbod, het wedstrijdaanbod, het aanbod op maat, ethisch verantwoorde sportbeoefening, gezond sporten en promotie. Per criteria kunnen de clubs punten scoren en de meeste punten kunnen gescoord worden met het aantal jeugdleden en het percentage ledengroei. Hieruit bleek onder andere dat de judoclubs gemiddeld voor 75% bestonden uit jeugdleden, wat overeenkomt met het percentage jeugdleden bij de andere VJF-clubs. Clubs kunnen ook veel punten scoren met het trainersaanbod. Alle clubs beschikten over een gediplomeerde trainer, zoals het huishoudelijke reglement van de VJF dit eist. 

Het totale bedrag van het Jeugdjudofonds, samengesteld door de VJF en de Vlaamse Overheid, bedroeg €24.468,56. Aan de hand van de behaalde scores per club werd de som berekend die per club werd toegewezen. Gemiddeld bedroeg dit €490,43 per club.

Aan de hand van het aantal behaalde punten kunnen clubs het label 'GOUD' of 'ZILVER' scoren.
De volgende clubs hebben het Jeugdjudofonds behaald en worden bij deze geproclameerd tot Jeugdvriendelijke Judoclub VJF 2015-2016:

Goud Zilver
Yita Kyoei Duffel Judoclub Oni Puurs
Hirano Brecht Fudji Yama Boom-Schelle
JC Edo Judoclub Boechout
Judoclub Brugge VZW ASV Judoclub Arendonk
ieperse judoclub "neko" Judoclub Kodokan Schoten
Judoclub Koksijde JC Zwijndrecht
Judoclub Bourgoyen Samurai Willebroek
Judokwai Kemzeke VZW Judoclub Waza Ryu Lille
Judoclub Evergem Judoclub De Bres
Kumiuchi Berlare JUDO CENTRUM LEUVEN
Jitsu Kwai Hamme JC Lennik VZW
  JC Tervuren
  JUDOCLUB MANSIO VZW
  Judoclub Itterbeek-Schepdaal
  Jigo-Tai Zemst  VZW
  Judoclub Ippon Huldenburg
  Judocentrum Albert Plovier
  JC Lichtervelde
  Judoclub Olympia Brugge
  Judo Izegem
  JC Jenos Kwai Hooglede
  Judoclub Ardooie
  JC Tori Torhout
  JUDOCLUB GENT-DRONGEN VZW
  Sint-Niklase Judoclub
  KJC Beveren
  Judoclub Sinaai
  Judoclub Nevele
  JC Yusei Gachi
  Banzai Nazareth
  Judoschool Zottegem
  Samoerai Ronse
  Budokwai Belsele
  Judoclub Yawara Kwai Dendermonde vzw
  Judoschool Merelbeke
  Arashi Kwai Wachtebeke
  Judo school Lummen
  Meeuwen-Gruitrode
  JC Kiichi-sai Maasland
  ZELEM
  Judoclub kreasa Houthalen
  JIGO Riemst

 

Zie je één van deze logo's in een club hangen? Dan weet je dat je goed zit!

Om het bedrag te ontvangen, dienen de clubs uiterlijk op 15 november 2016 een gedetailleerd financieel verslag met bijhorende originele bewijsstukken in te dienen.

In 2017 zal het Jeugdjudofonds opnieuw georganiseerd worden. Wil je als club hieraan deelnemen? Wees er dan zeker op tijd bij! Meer info hierover volgt later, daarnaast mag u altijd mailen naar steven@vjf.be

Sponsors

Sponsors