Deel deze pagina:

Jorre Verstraeten: Verloren door eigen stomme fout 

Zoals we de 19-jarige Jorre Verstraeten (World Ranking 146) kennen, begon hij met open vizier en goed judo aan zijn eerste EK bij de senioren. Dat dwong zijn eerste tegenstrever van de dag, de drie jaar oudere Hongaar Akos Bartha (WR 121) zodanig in de verdediging dat hij na de reglementaire vier minuten wedstrijdduur 2 strafpunten achter zijn naam had staan. Na 23 seconden in de Golden Score volgde de fatale derde shido. 

In zijn tweede gevecht tegen de Spanjaard Francisco Garrigos (WR 16) leek één minuut voor tijd de weg breed open te liggen voor een nieuwe overwinning voor Jorre Verstraeten maar 19 seconden later kon de Spaanse winnaar van de Grand Slam van Abu Dhabi (23/10/16) en de European Open van Odivelas (4/2/17) toch nog de winnende ippon scoren. "Dit is echt balen want door mijn eigen stomme fout heb ik de overwinning laten liggen", jammerde Jorre in de mixed zone. "Ik moest niets anders doen dan weglopen en mijn handen zetten. En toch laat ik de Spanjaard een aanval plaatsen. Het enige dat ik onthou van dit EK is dat ik op een stomme manier verloren ben. Wellicht maakte het gebrek aan ervaring het verschil maar daar koop je niets mee. Ik besef dat ik niet slecht gevochten heb op mijn eerste EK en dat moet mij dan maar hoopvol stemmen voor de toekomst".

Jasper Lefevere: Shikhalizada, enige die ik vreesde

Jasper Lefevere (WR 52) begon het EK met een "blitzkrieg" van 36 seconden tegen de 19-jarige Cyprioot Christos Trikomitis. Zijn worp leverde in eerste instantie een waza-ari op maar na het bekijken van de videobeelden zette de jury die om in een ippon.

De eerste minuut van zijn volgende kamp tegen Nijat Shikhalizada (WR 6) uit Azerbeidzjan, die begin februari van dit jaar nog brons veroverde op de Grand Slam van Parijs, verliep nog gelijkopgaand maar daarna begon de Azeri meer en meer zijn wil op te dringen en dat resulteerde na 2min34 in een waza-ari en nog eens 10 seconden later in de fatale ippon. "Ik had vooraf gehoopt dat ik niet tegen Shikhalizada zou moeten kampen omdat hij zowat de enige is in mijn gewichtsklasse, die ik niet kan kloppen", jammerde Jasper bij aankomst in de mixed zone. "Spijtig genoeg heeft het dus niet mogen zijn. Ik was in vorm maar ik had dus geen geluk bij de lottrekking. En ook dat speelt mee om op het podium te geraken. Ik ben alleszins op mijn waarde geklopt en dat biedt een beetje troost".

Jorre Verstraeten en Jasper Lefevere waren wel de enige twee Belgen, die op de openingsdag van het EK twee keer de tatami op mochten. Charline Van Snick en Myriam Blavier (beiden -52 kg) en Kenneth Van Gansbeke (-66 kg) sneuvelden allemaal in hun eerste gevecht van de dag.

Sus Kabé

Sponsors

Sponsors