Deel deze pagina:

ZELE - Veel clubs hadden vragen over deze specifieke richtlijnen. Hopelijk geven deze FAQ’s meer duidelijkheid. Indien er nog vragen zouden zijn, mag je steeds contact nemen met Operationeel Manager Sophie Block via Sophie.Block@vjf.be. Laat zeker ook jouw GSM-nummer achter.

Is de 10m² per sporter ook van toepassing voor de -12-jarigen?

Deze cijfers zijn een richtlijn, een indicatie om voldoende plaats te voorzien. Het lijkt evident dat voor de -12-jarigen minder plaats per judoka voorzien dient te worden. Ook contact met verschillende judoka’s tegelijkertijd is OK. 

Is 10m² per persoon niet in strijd met de algemene maatregelen van Sport Vlaanderen waar contact wel mogelijk is?

Het lijkt ons logisch aangezien contact mag in die optiek verder te denken en 2 judoka’s per 10m² te includeren.

Het gaat hier over richtlijnen, verder is het ook belangrijk om hier vooral realistisch te zijn gezien de beschikbare oppervlakte. Het kan ook niet de bedoeling zijn om allemaal samen op 1 kleine ruimte bijeen gepakt te trainen. Laten we ook het belang van ventilatie niet uit het oog verliezen.

Moet de trainer een mondmasker dragen, ook als de nodige afstand bewaard wordt?

Indien een trainer les geeft aan verscheidene groepen is het absoluut noodzakelijk om nog steeds een mondmasker aan te houden. Ook als je de nodige afstand bewaart. 

Als je steeds dezelfde groep traint zou je natuurlijk deel uitmaken van dezelfde bubbel van 50 man en in die logica handelen.

Mag je als trainer correcties aanbrengen?

Het lijkt ons nuttiger om correcties mondeling door te voeren en eventueel naast de judoka in kwestie de juiste handvatting of uitvoering mee te geven.

Dit kadert in dezelfde logica als in kleine bubbels judo te doen en niet meteen met 49 man 2 uur ne waza te gaan voorzien.

FAQ Sport Vlaanderen

Ook Sport Vlaanderen heeft een pagina met veel gestelde vragen van sporters over Corona waar je veel antwoorden vindt op courante vragen. Surf ook alvast eens naar deze pagina via deze link.

 

Sponsors

Sponsors