Deel deze pagina:

Robert Krawczyk legt letterlijk mee de laatste hand aan de voorbereiding op het EK.

Bondscoach Robert Krawczyck is er in drie jaar in geslaagd om een hecht team te vormen dat in zichzelf gelooft en dan ook klaar is voor de belangrijkste opdracht van de voorbije periode na de Spelen van Londen. "Door in groep te trainen hebben we niet alleen onszelf kunnen beter maken maar ook iedereen die in de groep werd opgenomen", bevestigt Dirk Van Tichelt de puike werking onder Robert Krawczyk. "Misschien is er voor sommige atleten nog niet uitgekomen wat ze graag hadden willen presteren maar in ieder geval zit er nu een belangrijke sleutel op de deur, die een mooie toekomst voor het Vlaamse judo opent."

De teamspirit weerspiegelt zich ook in die éne mening die Ilse Heylen (-52 kg), Sarah Loko (-63 kg), Roxane Taeymans (-70 kg), Senne Wyns (-60 kg), Jasper Lefevere en Kenneth Van Gansbeke (-66 kg) en Dirk Van Tichelt (-73 kg) zonder enig voorbehoud delen: "Hier hebben we vier jaar voor gewerkt en dit Europees kampioenschap is zonder twijfel het belangrijkste toernooi dat we in die vier jaar af te werken hebben".

Ilse Heylen kan in Kazan haar laatste judodroom in vervulling zien gaan, namelijk zich voor de vierde opeenvolgende keer voor de Olympische Spelen kwalificeren. Sarah Loko wil in Kazan dolgraag het ongelijk bewijzen van al diegenen in Frankrijk, die nooit in haar geloofd hebben. Zij beseft dat het aartsmoeilijk zal worden met amper drie maanden competitie in de armen en het snel moeten aanpassen aan het nieuwe judo in een nieuwe gewichtsklasse. Roxanne Taeymans, Senne Wyns, Jasper Lefevere en Kenneth Van Gansbeke willen op het EK de stap vooruit zetten, die ze in zich hebben maar die er nog net niet is uitgekomen en Dirk Van Tichelt wil in de eerste plaats terug in de Top 16 van de wereld geraken want een topper zoals hij hoort inderdaad thuis op de IJF World Judo Masters.

Hun vooruitblik, lottrekking, resultaten en reacties kan men de volgende uren en dagen op deze website (www.vjf.be) lezen en uiteraard hebben we ook aandacht voor de Waalse collega's Charline Van Snick en Anne Sophie Jura (-48 kg), Lola Mansour (-70 kg), Joachim Bottieau (-81 kg), Toma Nikiforov (-100 kg) en Benjamin Harmegnies (+100 kg).

Sus Kabé

Volg het EK judo 2016 live (21-24/04/2016):

Sponsors

Sponsors