Deel deze pagina:

Drie keer top acht als beste prestatie voor de VJF-judoka’s die afgelopen weekend 27 en 28 juli deelnamen aan de European Cup voor U21 in de Duitse hoofdstad Berlijn.

Na de 1ste dag eindigen Demi Desender (-70kg) en Vicky Verschaere (-78kg) beiden op de zevende plaats. De 2de dag was het Pieter Vandijck (-81kg) die op dezelfde stek eindigde.

We blikken even terug samen met VJF-coach Franklin Pereira die de judoka’s begeleidde.

Demi Desender (-70kg) heeft in Berlijn de beste prestatie van haar seizoen neergezet”, vindt coach Pereira. “Twee keer gewonnen met ippon, van de Spaanse Begona Sotillo Gomez en de Britse Chloe Nunn, maar ook twee keer nipt verloren tegen de besten van haar gewichtscategorie, m.n. van de Duitse Marlene Galandi en van Maya Goshen (ISR) die eigenlijk als 1ste op de ranking staat.”

Vicky Verschaere (-78kg) startte ook sterk met winst tegen Heinz (GER). In de tweede ronde verliest ze in een thriller in Golden Score met shidos van Sara Fernandez Campillo (ESP). In de herkansingen herpakt Vicky zich en verslaat de Duitse Heinz. In de volgende kamp verliest ze echter van de Italiaanse Arianna Conti en eindigt bijgevolg op een 7de plaats.”

Lien Meeuwssen (-70kg) wint haar eerste kamp tegen Neuhold (GER), maar wordt in de tweede gestopt door Vetterli (SUI). Ook zij gaat naar de herkansingen waar ze verliest tegen

De Nederlandse Kok. “Lien laat echter een sterke indruk na en vocht haar mooiste kampen van het seizoen waarbij ze een mooie progressie heeft getoond”, aldus de bondscoach.

Dries Ponnet (-66kg) werd gestopt in de eerste ronde door de Duitser Yerrick Schriever. Belmin Valk (-66kg) verloor tevens zijn eerste wedstrijd tegen de Duitser Lukas Romahn.

Aslanbek Kagermanov (-73kg) verloor zijn eerste kamp tegen de Italiaan Spicuglia.”

De beste prestatie van de tweede dag staat achter de naam van Pieter Vandijck.

“Pieter kwam dichtbij een medaille, maar werd uiteindelijk 7de na een moeilijke wedstrijd in de herkansingen tegen de sterke Georgiër Sherazadishvili”, aldus Franklin Pereira. “Daarvoor verloor hij in de eerste ronde tegen de sterke Italiaan Debel die reeds van Pieter had gewonnen in een vorige kwartfinale. Debel is achteraf ook tweede geworden. Na dit verlies mocht Pieter herkansen en won hij achtereenvolgens van Ihanamaeki (FIN), Arencibia (CAN) en Nerpel (HUN). In de laatste herkansing, na een lange wedstrijd die hij tactisch wel volgde, verliest hij dan uiteindelijk in Golden Score tegen de Georgiër. Eigenlijk wel jammer want er zat meer in”, vindt de coach.

Karel Foubert (-81kg) was zoals ik van hem gewoon ben sterk. Hij eindigt zijn eerste wedstrijd met een overwinning, een zuivere ippon tegen Kanik (AUT), maar verloor vervolgens tegen de sterke Rus Shukoriev, vierde op de Wereldranking en de beste van Europa. De wedstrijd was heel close. Karel kreeg een waza-ari tegen, maar bleef tot de kampen tot het bittere einde waarbij de Rus hem tot op het laatste moment bleef ontwijken. Achteraf verloor de Rus zodat Karel niet werd doorverwezen naar de herkansingen.”

Jitse Van Den Herrewegen (81kg) won zijn eerste kamp tegen Neihs (GER), maar verloor de tweede tegen Karapetyan (RUS).

De twee overige judoka’s die de tweede dag in actie kwamen, konden geen winst boeken. Gaston Ramant (-81kg) verloor zijn eerste kamp tegen Majidov (AZE). Jorien Berton (-48kg) verloor haar eerste kamp tegen Arraes (BRA).

 

Christian Pierre

 

 

 

 

Sponsors

Sponsors