Deel deze pagina:

Groot nieuws vorige week. De ‘Bronzen Beer van Brecht’ maakte zijn comeback op de tatami. Voorlopig enkel voor trainingen, maar toch een mooi vooruitzicht voor Dirk Van Tichelt sinds zijn ernstige knieblessure begin dit jaar opgelopen tijdens de trainingsstage in het Oostenrijkse Mittersill.

Op onze sociale media verscheen een foto van Dirk in judogi op de tatami samen met enkele trainingspartners en begeleiding. De reacties waren navenant. Heel wat ‘likes’. Judominnend Vlaanderen duimt voor onze topper.

Bijgevolg ging VJF Media even polsen hoe Dirk zich voelde. En waar moet je dan zijn? Inderdaad, in de fitnesszaal voor een kort gesprek met de judoka tijdens een training op de Topsportschool in Wilrijk.

“Van zodra ik groen licht kreeg van de medische begeleiding, stond ik de volgende dag al op de tatami,” bevestigt een enthousiaste Van Tichelt. “Voorlopig enkel uchi-komis, dat vind ik niet het plezantste, maar ja iets is nog altijd beter dan niks. Zo’n hele reeksen uchi-komis na elkaar, dat vraagt toch wel wat inspanning. Door de lange revalidatie is mijn lichaam dat niet meer gewoon. Bijgevolg voel je dat conditioneel wel een beetje, maar ’s avonds viel ik uitgeput en voldaan in mijn bed en da’s het belangrijkste.”

In een vorig gesprek gaf Dirk reeds aan dat hij zijn revalidatie wenste te versnellen om een competitie comeback op het IJF Wereldkampioenschap in Japan eind augustus te forceren.

“Het WK in Tokio blijft voorlopig nog steeds mijn doel. Voorlopig zit ik nog op schema en dat hoop ik dan ook zo aan te houden de volgende weken en maanden. Zeker als alles verloopt zoals het tot op heden liep.”

De eerste weken gaat het nog rustig verlopen. “Vanaf juli verhoogt de intensiteit van mijn trainingen en dan gaan we er nog harder tegenaan. Ik zie het zeker nog zitten”, klinkt een gedreven Van Tichelt.

 

Christian Pierre

Sponsors

Sponsors