Deel deze pagina:

Out in de 8ste finale

De loting zat niet echt tegen voor de Beer van Brecht op het 17de Suzuki Wereldkampioenschap in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Maar de wetten van de topsport zijn even eenvoudig als keihard. Zonder een stevige basisconditie raak je nooit in topvorm en zonder topvorm kom je op een WK altijd tekort.

Dirk Van Tichelt (World Ranking 29) mocht in Boedapest de eerste ronde overslaan om het dan op te nemen tegen de 20-jarige Filippijn Keisei Nakano (WR 109). Dirk kwam nooit echt in gevaar maar kon zelf ook nooit echt gevaarlijk uit de hoek komen. Zijn aanvallen misten de nodige kracht. Dat leidde tot de onvermijdelijke Golden Score, die bijna drie minuten zou duren. Dan liep de Filippijn zijn derde strafpunt op.

Het volgende gevecht tegen de 19-jarige Albanees Jon Vrenozi (Gn WR) verliep gelijkaardig met dat verschil dat zijn tegenstrever nu al na drie en een halve minuut een derde shido achter zijn naam kreeg.

En toen volgde de Mongool Odbayar Ganbaatar (WR 6), die eerder op het jaar al goud veroverde op de Grand Slam van Bakoe (11/3). Dirk slaagde er de eerste twee minuten in om gelijke voet te houden met Ganbaatar maar anderhalve minuut voor tijd haalde zijn tegenstrever uit met een perfecte uchi-mata met als gevolg dat Dirk plat op de rug ging. Het WK 2017 zat er meteen op voor Dirk. Op het einde van de dag mocht Ganbaatar nog wel het podium op voor brons.

Arthur en de kleine blessures

In de mixed zone van de Laszlo Papp Arena analyseerde onze bronzen medaille van de Olympische Spelen van vorig jaar in Rio de Janeiro de voorbije maanden. "Op training ging het de laatste drie weken echt voorbeeldig en dat heeft alles te maken met het feit dat onze Arthur nu hele nachten doorslaapt. Ik recupereer nu zoals het moet en kan op training alles geven. Maar het is duidelijk dat drie weken goed trainen onvoldoende zijn om scherp te staan op een WK. Ik kwam duidelijk conditie tekort. Door de vele slapeloze nachten van Arthur en de verschillende kleine blessures tijdens de eerste zeven maanden van het jaar, heb ik geen goede basis kunnen leggen voor dit WK. Bovendien kreeg ik deze morgen nog een astma aanval waardoor ik aan de opwarming geen goed gevoel overhield. Ik had gehoopt na de eerste kamp met verlengingen er door te komen, maar dat is niet gebeurd. Ik wil dit allemaal niet als excuus gebruiken maar als je niet in topvorm bent, weegt dat uiteraard allemaal wel dubbel".

"Ik ben daarom niet echt teleurgesteld; ook omdat ik door Ganbaatar op mijn waarde geklopt ben. Ik had geen verhaal tegen zijn uchi-mata. Dat verzacht de pil. Dit WK en de laatste weken goed kunnen trainen brengen wel de klik om er opnieuw keihard tegenaan te gaan. Met de Grand Slams van Abu Dhabi en Tokio liggen er nog een aantal mooie wedstrijden in het verschiet. Daar wil ik zeker voor de medailles gaan. Maar ook de Grand Prix van Den Haag zie ik wel zitten. Dat voelt toch een beetje als thuiswedstrijd aan".

Sus Kabé  

 

Foto's: EJU/Carlos Ferreira

 

Sponsors

Sponsors